Els dies 18 i 19 de setembre, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) s’han reunit per tractar els temes relacionats amb l’inici de curs, en una trobada que ha finalitzat amb la participació de la CET a la inauguració del curs de l’Ateneu Universitari Sant Pacià

Tal com han explicat a través d’un comunicat, després de la reunió els bisbes han donat llum verda a l’inici del curs propedèutic unificat per als seminaristes de les diòcesis amb seu a Catalunya, que els ajudarà a discernir en la vocació i els introduirà a l’espiritualitat i el tarannà propis del prevere diocesà. De fet, els 11 seminaristes que hi participen ja es troben al Seminari Conciliar de Barcelona, acompanyats per Mn. Jordi Domènech, prevere de l’arquebisbat de Barcelona i formador d’aquest curs. 

Precisament, mossèn Domènech ha participat també en la reunió de la CET, on ha explicat que al llarg del curs “s’hi encabiran temps de formació acadèmica; moments específics per a la seva formació espiritual, el coneixement i la inserció en algunes realitats socials que atenen situacions de vulnerabilitat i pobresa; i el contacte proper amb els diversos bisbats de Catalunya”. 

Catalonia Sacra lliura la memòria de 2023 i presenta nous projectes 

Durant la reunió de la CET, el director del Secretariat Interdiocesà de Conservació i promoció de l’art sacre, Mn. Josep Maria Riba, ha presentat també les línies de treball del Secretariat, juntament amb Dani Font, coordinador de “Catalonia Sacra”, que ha lliurat la memòria del 2023 i la proposta d’objectius per al nou curs. El principal objectiu dels nous projectes, com ha explicat, és el de “saber transmetre la naturalesa del patrimoni cultural de l’Església”; l’organització i la difusió d’activitats que ajudin a conèixer-lo; i donar suport a les persones que porten la gestió dels diversos equipaments integrats a la xarxa. 

Una jornada per conscienciar els fidels sobre la seva col·laboració en el manteniment econòmic de l’Església 

Un altre dels temes que ha tractat la CET ha estat la publicació del document Església catòlica. Diòcesis amb seu a Catalunya. Memòria 2023, que es difondrà el proper mes de novembre, en el marc d’una jornada que vol conscienciar encara més els fidels sobre la seva col·laboració en el manteniment econòmic de l’Església. El text l’ha presentat el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, com a president del Secretariat Interdiocesà de Mitjans de Comunicació Social. 

Finalment, els bisbes, que en el comunicat posterior a la reunió han manifestat la seva ben cordial felicitació al monjo de Montserrat P. Ignasi M. Fossas per la seva elecció com a abat president de la Congregació Sublacense Cassinesa OSB, també han compartit diversos aspectes en relació amb la celebració de la trobada del clergat de les diòcesis amb seu a Catalunya del 30 d’octubre vinent, amb motiu del mil·lenari de Montserrat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!