Dos anys després, com a conseqüència de la pandèmia, la cristiandat ha tornat a recordar la crucifixió i la mort de Jesús al Colosseu romà. El Sant Pare ha volgut que les famílies hagin estat enguany les grans protagonistes de les catorze estacions del Viacrucis, emmarcat dins de l’Any de la Família i del cinquè aniversari de l’exhortació apostòlica Amoris laetitia. Un any que conclourà amb la desena Trobada Mundial de les Famílies, que tindrà lloc a Roma del 22 al 26 de juny.

Prop de deu mil fidels i pelegrins s’han congregat al Colosseu per acompanyar el papa Francesc. Els textos del Viacrucis han estat escrits per un jove matrimoni (estació I), una família en missió (estació II), una parella d’ancians sense fills (estació III), una família nombrosa (estació IV), una família amb un fill amb discapacitat (estació V), una família que gestiona una llar-família (estació VI), una família amb un pare malalt (estació VII), una parella d’avis (estació VIII), una família adoptiva (estació IX), una vídua amb fills (estació X), una família amb un fill consagrat (estació XI), una família que ha perdut una filla (estació XII), dues famílies: una ucraïnesa i una altra russa (estació XIII) i una família d’emigrants (estació XIV).

Les famílies ucraïnesa i russa han invocat al Senyor per tal que parli “en el silenci de la mort i de la divisió”, tot ensenyant “a fer la pau, a ser germans, a reconstruir el que les bombes haurien volgut destruir”.

No només l’elaboració de les meditacions d’aquest Viacrucis 2022 han estat preparades per famílies, sinó que també han estat les mateixes famílies les encarregades de portar la creu durant les catorze estacions.

“On hagi odi hi floreixi la concòrdia”

PAPA FRANCESC

Al final, el Pontífex ha pronunciat una pregària adreçada al Pare misericordiós. Entre altres coses, ha dit el següent: “Preneu-nos de la mà, com un Pare, perquè no ens allunyeu de Vós; convertiu els nostres cors rebels al vostre cor, perquè aprenguem a seguir projectes de pau; feu que els adversaris es donin la mà, perquè assaboreixin el perdó recíproc; desarmeu la mà aixecada del germà contra el germà, perquè on hagi odi hi floreixi la concòrdia.” I ha afegit: “Feu que nos ens comportem com enemics de la creu del Crist, perquè participem en la glòria de la seva resurrecció.”

Els actes de la Setmana Santa vaticana prosseguiran demà, Dissabte Sant, amb la Vetlla pasqual, a dos quarts de vuit de la tarda, que tindrà lloc a la basílica de Sant Pere.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!