Almenys 50 persones han mort aquest diumenge al sud de Nigèria, en un atac perpetrat per homes armats durant una missa a l’església catòlica de Sant Francesc Xavier, a l’estat d’Ondo, segons han confirmat fonts mèdiques al portal Nigerian Tribune.

L’atac contra l’església, situada a la localitat d’Owo, ha deixat un nombre encara indeterminat de ferits que han estat traslladats d’urgència al Centre Mèdic Federal de la ciutat.

Un dels parroquians ha explicat al diari nigerià Vanguard que l’atac ha estat efectuat almenys per cinc individus i que hi ha nens i dones entre els morts.

A més, ha confirmat que els atacants van detonar un explosiu a l’interior de l’església i ha disparat contra els qui passaven per la zona del voltant abans i després de l’assalt.

Es tracta del primer atac contra una església catòlica al sud de Nigèria, on la població és majoritàriament cristiana

Entre les reaccions, un diputat local ha acusat de l’assalt pastors de l’ètnia fulani suposadament en represàlia contra les restrictives polítiques ramaderes i de pasturatge establertes pel governador de l’estat d’Ondo.

Precisament el governador ha condemnat l’assalt, que ha qualificat “d’atac vil i satànic, calculat contra la gent pacífica en una ciutat que havia gaudit de relativa pau al llarg dels anys”, segons un missatge publicat al seu compte de Twitter.

També ha reaccionat el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, que ha expressat la seva “commoció i tristesa” per aquest atac, que ha titllat de “malvat i digne de la pena eterna”.

 I el papa Francesc, en saber la notícia, ha fet públic un missatge en què assegura que “prega per les víctimes” de l’atac, “mentre se n’aclareixen els detalls, i també pel país, dolorosament afectat en un moment de celebració durant la Pasqua de Pentecosta”.