Barcelona

L’Esglésiacatalana està fent els deures arran de la cimera celebrada al Vaticà per combatrela xacra dels abusos sexuals. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan JosepOmella, ha anunciat que la província eclesiàstica de Barcelona, formada per lesdiòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, treballa en lacreació d’un equip extern i interdisciplinari, format per laics i laiques, «queens ajudi a verificar els casos, acompanyar les víctimes i trobar una solució».Un equip format per advocats, psiquiatres, mediadors que complementi la tascaque ja desenvolupen els tribunals eclesiàstics.

«El papa Francescens ha fet posar les piles sobre un tema que és molt seriós, hem d’estar moltal costat de les víctimes, investigar i portar la investigació al tribunaleclesiàstic i, si és penal, al civil», ha manifestat el cardenal Omella alllarg d’una entrevista al programa Els Matins de TV3. I ha destacat que està encontacte amb la Unió de Religiosos de Catalunya per tal d’actuar de forma méscoordinada en aquesta «xacra que afecta l’Església, però també el conjunt de lasocietat».

El cardenalOmella ha destacat que la cimera celebrada al Vaticà del 21 al 24 de febrer, convocadapel papa Francesc, «ha estat impressionant». «Quina institució al món, enaquest moment, ha fet una autocrítica, una crida a demanar perdó i avançar persolucionar-ho? És meravellós, és un acte heroic.»

«La comunió ajudaa resoldre tants problemes!»

Al llarg de l’entrevista,el cardenal Omella ha abordat el seu paper per afavorir el diàleg en elconflicte entre Catalunya i Espanya durant els fets que ara s’estan jutjant alTribunal Suprem. «Vaig fer depont, de correu, d’un lloc i de l’altre, entre president i president», ha ditOmella. «Portava la preocupació d’un i de l’altre, i intentava ajudar per avançaren el diàleg, però no va ser possible.» Omella ha dit que «com a prevere, com ahome d’Església, buscava afavorir la comunió», perquè el que el preocupa és laconvivència i la no-confrontació. «La comunió ajuda a resoldre tants problemes!»

L’arquebisbe s’hamostrat encantat de formar part de la societat barcelonina i catalana, «unasocietat emprenedora i preparada». I ha apel·lat a la unió de forces que va ferpossible els Jocs Olímpics del 1992. «Jo voldria que això continués, malgratles diferències, les propostes i els projectes diferents, si arribéssim a feruna coordinació de tots seria impressionant, seria una bomba atòmica.»

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!