CONFERÈNCIA QUARESMAL

Dilluns 13 de març, a les 18.30, conferència quaresmal Als ulls del Senyor jo soc preciós amb Mn. Enrique Rojas a l’església parroquial de Sant Francesc de Tarragona.

SETMANA SANTA DE REUS

Dilluns 13 de març, a les 20.00, conferència La pedagogia dels misteris de Setmana Santa amb Mn. Joan Àguila, vicari episcopal de la pastoral, al Centre d’Amics de Reus (Raval de Robuste, 36). Seguidament, es presentarà el programa de la Quaresma i la Setmana Santa de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume (Sant Sopar) de Reus. Organitza: Confraria de Sant Josep i Sant Jaume (Sant Sopar) de Reus

Dimarts 14 de març, a les 19.00, conferència La presència de la ràdio a la Setmana Santa de Reus amb Enric Tricaz a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Reus.

CONFERÈNCIA QUARESMAL

Dimecres 15 de març, a les 19.00, conferència quaresmal a la catedral de Terrassa amb Mn. Emili Marlès sobre El discerniment en el papa Francesc.

TITELLES DE LA PASSIÓ

Divendres 17 de març, a les 18.00, representació a càrrec del grup teatral Pobles del món, que farà viure la Passió de Crist amb titelles i actors. L’entrada serà lliure. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari.

ESPAIS DE SETMANA SANTA

Dissabte 18 de març, a les 10.30, presentació de la segona fase dels Espais de la Setmana Santa de Terragona, que té com a punt central la mostra de totes les entitats a l’església de Sant Agustí. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

RECÉS

Dissabte 18 de març, de 10.30 a 13.30, matinal de recés A la Creu ens dones Vida al monestir de la Mare de Déu del Carme de Vilafranca del Penedès (Mn. Valentí: tel. 608 948 233).

CONCERT

Dissabte 18 de març, a les 19.30, a la prioral de Sant Pere de Reus, 2n Concert Solidari de Quaresma que coorganitzen la Confraria dels Sants Just i Pastor, anomenada popularment com la dels botiguers, i l’Associació Banda CCTT Sones de Pasión de Reus a favor dels nens i nenes de la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella de la ciutat reusenca.

LA PASSIÓ

Diumenge 19 de març, La Passió d’Esparreguera, un espectacle centenari de cultura popular que es reinventa. Orquestra i cor en directe en la posada en escena d’una història universal amb tecnologia d’avantguarda. Dues opcions per escollir: la tradicional, de matí i tarda, i un nou format de 2 h 30 min de durada. La Passió 2023, una temporada que arrenca amb el desig de mostrar un cop més la representació de l’espectacle declarat d’Interès Nacional.. 

Format tradiconal de matí + tarda

  • De 10.30 h a 12.45 h – Primera part Vida pública de Jesús.
  • De 15.30 h a 17.45 h – Segona part Passió, mort i resurrecció.

CONFERÈNCIA QUARESMAL

Diumenge 19 de març, a les 17.00, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, pronuncia una conferència quaresmal a la catedral de Sant Llorenç sobre l’enfocament, aprofundiment i motivació vocacional a tota la participació i missió de l’Església; a les 19.00, presideix l’eucaristia del IV diumenge de Quaresma.

BÍBLIA

Dimecres 22 de març, dins del programa Setmana Santa a Reus, a les 19.00, conferència Les dones bíbliques a l’època del matriarcat amb Maria del Carme Bigorra i Maria Josep Salvadóa la Cambra de Comerç de Reus. Organitza: Confraria La Verónica de Reus.

OFICI DE TENEBRES

Dimecres 22 de març, a les 19.00, conferencia del P. Jordi-Agustí Piqué sobre Ofici de Tenebres de Divendres Sant a la Casa de Cultura de Girona amb motiu del concert que el grup Cantoría oferirà de l’obra de T. M. de Victoria.

Pregària per la pau a Jerusalem

PREGÀRIA

Dimecres 22 de març, a les 19.30, vetlla de pregària de Quaresma Desperts, a l’hort de Getsemaní, a l’església de Palau-saverdera. Organitza: arxiprestats de l’Alt Empordà.

ABAT OCTAVI VILÀ

Divendres 24 de març, a les 19.30, conferència quaresmal Viure la Setmana Santa, avui amb el P. Octavi Vilà, abat de Poblet, a l’església prioral de Sant Pere Apòstol de Reus. Ortanitza: Confraria de Sant Pere Apòstol de Reus.

El monestir de Poblet regalarà un llibre a tots els seus visitants la diada de Sant Jordi

POBLET

Dissabte 25 de març, recés de Quaresma a Poblet: a les 10.00, eucaristia; a les 11.15, lectio dinamitzada pel Grup Sedàs al Palau de l’Abat; a les 14.00, dinar al restaurant de l’hostatgeria externa; a les 16.30, xerrada Els deixebles veuen al Senyor ressuscitat i reben l’Esperit Sant per fra Bernat; a les 17.30, diàleg amb els participants; a les 18.30, vespres conventuals.

PREGÓ DE SETMANA SANTA

Diumenge 26 de març, a les 12.00, pregó de la Setmana Santa de Tarragona a càrrec de Pere Navarro, professor de la URV i membre de diverses entitats culturals de Tarragona, a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS A TARRAGONA

Divendres 31 de març, a les 19.45, processó amb inici a l’església de Sant Llorenç, recorrerà els carrers de la Part Alta de Tarragona. Participaran en la processó els Armats de la Confraria de La Sang de Constantí i els del Gremi de Pagesos, el Sant Crist de la secció de les Senyores de la Pietat, els misteris de la Pietat i del Sant Sepulcre la coral L’Àncora, els alumnes del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona i els congregants, fidels i autoritats. Organitza: Gremi dels Pagesos de Sant Llorenç i de Sant Isidre de Tarragona.

PROCESSÓ DE PASSIÓ

Dissabte 1 d’abril, a les 19.00, processó amb sortida des de l’església de Sant Nicolau de Bari de Tarragona, recorrerà els carrers del voltant. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista de Tarragona.

CONCERT SACRE

Dissabte 1 d’abril, a les 20.00, XXXII concert sacre de Setmana Santa a càrrec de la coral L’Àncora, dirigida per Sílvia Virgili a l’església de Sant Llorenç de Tarragona. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona.

MÚSICA SACRA

Dissabte 1 d’abril, a les 18.00, concert de música sacra a l’església del Mercadal de Girona. Hi participen el Cor de Cambra de Girona, la Capella Polifònica de Girona i el Cor Maragall. Organitza: Federació Catalana d’Entitats Corals i la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona.


SETMANA SANTA

Diumenge 2 d’abril, Diumenge de Rams, a les 10.00, a Sant Cristòfor; a les 11.00, a Sant Bartomeu; a les 12.00, a la Mare de Déu de Port; a les 12.00, a Sant Cristòfor; a les 13.00, a Sant Bartomeu.

Dimecres 3 d’abril, Dimecres Sant, a les 19.00, a Sant Cristòfor, celebració comunitària del sagrament del Perdó.

Dijous 6 d’abril, Dijous Sant, Cena del Senyor, a les 19.30, a la Mare de Déu de Port; a les 19.30, a Sant Bartomeu; a les 20.00, a Sant Cristòfor; hora santa, a les 21.30, a Sant Bartomeu; a les 22.00, a Sant Cristòfor.

Divendres 7 d’abril, Divendres Sant, Commemoració de la mort del Senyor, a les 12.00, a Sant Cristòfor; a les 18.30, a la Mare de Déu de Port; a les 18.30, a Sant Bartomeu; Via Crucis, a les 10.30, a Sant Bartomeu; a les 18.00, a Sant Cristòfor.

Dissabte 8 d’abril, Vetlla Pasqual, a les 21.00, a la Mare de Déu de Port.