Arrels Fundació fa una crida a la ciutadania per aconseguir ingressos i així poder continuar atenent les persones que dormen al carrer. “La ciutadania sempre ha respost a la nostra crida i confiem que ara també ho farà. Si perdem la seva confiança, no podrem tirar endavant els nostres projectes solidaris”, va explicar Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, en roda de premsa celebrada el dijous 10 de novembre. I va reconèixer que “som una eina per a la ciutadania”.

“El nombre de persones sense llar que atenem des d’Arrels augmenta cada any perquè la necessitat també augmenta. Entre el gener i l’octubre d’aquest 2022, hem atès 2.144 persones, una xifra superior a la de tot l’any passat. Però, per primer cop en molts anys, estem valorant no atendre noves persones que també ho necessiten i ens veiem obligats a demanar suport a la ciutadania perquè ens doni un cop de mà”, va afirmar Busquets.

“Els motius que ens porten a aquesta situació —va constatar Ferran Busquets— tenen a veure amb el moment d’inflació que vivim i l’augment de les despeses de manteniment i de subministraments dels nostres centres, pisos i allotjaments, que en alguns casos han arribat a duplicar les de l’any passat.” Els ingressos d’Arrels Fundació proven del finançament privat (un 77%), principalment de les quotes de socis, de donatius puntuals i de llegats, i del finançament públic (23%). Enguany aquests fons privats han disminuït considerablement.

“No podrem atendre més persones sense llar si la previsió econòmica no millora”

FERRAN BUSQUETS (director d’Arrels Fundació)

El director d’Arrels Fundació reconeix, afligit, que “no podrem atendre més persones sense llar si la previsió econòmica no millora”. “El nostre desig és arribar al màxim de persones possible. Reduir la despesa vol dir reduir l’atenció a la gent”, va revelar.

A la roda de premsa també hi va participar la treballadora social Sheila Viñes, que va donar a conèixer que hi ha dos tipus de persones ateses per Arrels Fundació per tal d’accedir a un habitatge, «aquelles que no tenen cap ingrés i que, per tant, necessiten un suport integral» i «aquelles que reben alguna prestació econòmica, però que darrerament han perdut poder adquisitiu».

“Des del 2008, quan vam dur a terme el primer recompte a Barcelona, el nombre de persones que dormen al ras a Barcelona ha augmentat un 87%. Aquell any es van detectar 658 persones dormint als carrers de la ciutat; el juny passat vam comptabilitzar-ne 1.231 persones”, va informar Busquets.

Va afegir que “per fer-hi front, des d’Arrels, durant tots aquests anys, hem ampliat l’accés als serveis bàsics del nostre centre obert, hem implementat el model d’atenció Housing First i les places d’allotjament estable, hem incrementat l’atenció al carrer, hem creat el Pis Zero com a recurs de baixa exigència i hem ampliat les places de la nostra llar, que acull persones amb un estat de salut molt fràgil”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!