El documental El Camí Ignasià, produït per Animaset, s’ha projectat el dimecres 15 de juny a la Casa del Cinema, a Villa Borghese, un espai cinematogràfic de referència a la capital italiana. La Generalitat de Catalunya ha promogut aquesta presentació del Camí Ignasià. Hi ha intervingut el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi; el director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, Josep Lluís Iriberri, i el director del documental, Jordi Roigé.

L’esdeveniment ha estat la primera projecció oberta al públic general, després de l’estrena que hi va haver el dimarts 14 de juny a la Filmoteca Vaticana amb la presència del superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera d’Afers Exteriors, Victòria Alsina, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, entre altres personalitats.

Luca Bellizzi ha destacat que l’aniversari d’enguany dels cinc-cents anys de la conversió d’Ignasi de Loiola a Manresa és “una ocasió única per promoure el Camí Ignasià” i n’ha assenyalat la “identitat i personalitat pròpies” i el seu aspecte tant espiritual com turístic, natural, artístic i històric.

El delegat del Govern a Itàlia ha dit que “Catalunya sempre ha estat una terra d’acollida” i n’ha posat en relleu la voluntat de “tendir ponts” i la seva identitat “ben definida”. En això ha justificat l’interès de la Generalitat de promoure el Camí Ignasià. Per concloure, ha expressat que el viatge que presenta el documental és tant exterior com interior.

José Luis Iriberri ha subratllat que “l’experiència que va viure Ignasi de Loiola al segle XVI és avui, al segle XXI, molt vàlida i ens pot servir a tots per redescobrir un camí diferent, una orientació diferent”. I ha afegit: “Això és el que hi descobrirem, un camí interior, un camí exterior, paisatges i vivències.”

Per la seva banda, Jordi Roigé ha comentat que es tracta d’un producte “artesanal” que s’ha fet “amb les mans i la tècnica, però també amb el cor… i els peus”. Ha explicat que el documental va ser gravat amb un equip d’onze persones durant quinze dies. “És una pel·lícula molt sincera”, ha manifestat.

Entre el centenar d’assistents a la projecció, hi havia la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley; l’agregat cultural de l’ambaixada d’Espanya a Itàlia, Carlos Tercero, així com un bon nombre de jesuïtes, membres de diverses congregacions religioses, professionals del món del cinema i catalans a Roma.

“Aquesta producció cinematogràfica arribarà als cinemes d’arreu de l’Estat espanyol el proper 22 de juliol”

El film recorda la figura de sant Ignasi de Loiola, amb motiu dels cinc-cents anys de la seva conversió. Aquesta producció cinematogràfica arribarà als cinemes d’arreu de l’Estat espanyol el proper 22 de juliol de mans de la distribuïdora Adso Films.

El documental, produït per Animaset, ha comptat amb la col·laboració de la Companyia de Jesús, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turismo de la Rioja i l’Ajuntament de Manresa.