“Per a la vellesa hi ha molts plans d’assistència, però pocs projectes d’existència”, subratlla Francesc en el Vídeo del Papa per al juliol amb la intenció de pregària que confia a tota l’Església a través de la Xarxa de Pregària pel Papa.

Aquest mes de juliol el Papa demana pels ancians “que representen les arrels i la memòria d’un poble, perquè la seva experiència i saviesa ajudi els més joves a mirar cap al futur amb esperança i responsabilitat”.

La intenció coincideix amb la celebració de la II Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, que se celebra el diumenge 24 de juliol

Parlant en primera persona dels ancians, Francesc diu que “mai no hem estat tan nombrosos en la història de la humanitat, però no sabem bé com viure aquesta nova etapa de la vida”.

En les darreres dècades, el nombre de persones majors de 65 anys no ha deixat de créixer. Aquest envelliment poblacional afecta especialment els països més desenvolupats, on el 25% de la gent gran viu sola.

En el context d’un món amb moltes ferides, el Papa assenyala un paper fonamental per a la generació dels ancians.

PAPA FRANCESC

“La gent gran tenim sovint una sensibilitat especial per a la cura, la reflexió i l’afecte. Som, o podem arribar a ser, mestres de la tendresa”

En aquest sentit, Francesc parla de la “revolució de la tendresa” i que la gent gran té una gran responsabilitat vers les noves generacions.

De la seva banda, el P. Frédéric Fornos, s.j., director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, comenta que “com ens ho ha recordat Francesc en les catequesis sobre la vellesa d’aquests últims tres mesos, l’aliança entre les generacions, entre els ancians i els joves, és una benedicció per a la societat”.

Aquest vídeo ha comptat amb la col·laboració del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida i la Fondazione Alberto Sordi.