El diumenge 27 de novembre s’ha celebrat a la catedral la missa d’acció de gràcies i comiat de Mons. Enrique Benavent Vidal, bisbe de la diòcesi de Tortosa. Han concelebrat el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova Pellisa, natural de la nostra diòcesi, i quaranta nou preveres. També han participat de l’Eucaristia dos diaques permanents, Mn. Juan Bautista Jovaní i Mn. Juan Manuel Borràs, i el seminarista Isael. La participació dels fidels ha estat molt nombrosa; omplien la nau central de la catedral. La part musical ha anat a càrrec de Mn. Víctor Cardona a l’orgue i Mn. Rubén Garcia ha dirigit els cants.

Amb el cant d’entrada Tota la terra espera el Salvador, s’ha iniciat la celebració. El vicari general, José Luís Arín, ha fet la salutació litúrgica inicial: “L’Eucaristia és acció de gràcies i avui també volem donar les gràcies al nostre bisbe Enrique pel molt que ha treballat en la nostra diòcesi.” I ha destacat les celebracions més important que han esdevingut al llarg d’aquests nou anys i mig: Any de la Misericòrdia, Any de la Fe, missa d’acció de gràcies per les beatificacions dels màrtirs de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, fundada pel beat Manuel Domingo i Sol, l’ajut que ens va donar mitjançant una Carta Pastoral amb motiu del confinament a causa de la pandèmia… i ara recentment la benedicció de la façana restaurada de la nostra catedral i la celebració de la primera etapa del Sínode.

Estic vivint el meu propi Advent“, ha manifestat Benavent en l’homilia, “el Senyor una vegada més ha vingut a la meva vida i he de viure aquest esdeveniment amb il·lusió i obertura a la voluntad de Déu. L’Advent ens convida a viure en la perspectiva de Déu, deixant-nos conduir per Ell, sent-li cada vegada més fidels. Es tanca una etapa de la meva vida viscuda a Tortosa. Dono gràcies a Déu per haver servit la diòcesi durant aquests anys. La mirada en el passat ha de ser una mirada d’agraïment; per a mi és motiu de goig, perquè he tingut la sort de servir la diòcesi de Tortosa; cristians que estimen l’Església i que han crescut en la fe. L’haver estat en aquesta diòcesi ha estat un regal de Déu i m’ha permès conèixer tots els nostres pobles. Això m’ha omplert de goig i esperança.  La vida cristiana està viva entre vosaltres i dono gràcies per la vostra vida espiritual.”

ENRIQUE BENAVENT

“El Senyor una vegada més ha vingut a la meva vida i he de viure aquest esdeveniment amb il·lusió i obertura a la voluntad de Déu”

Després de les pregàries dels fidels, el bisbe ha beneït un calze i una patena que ha regalat a la diòcesi. S’han fet servir per a la celebració de l’Eucaristia. Abans de la benedicció final, el vicari general, en nom de tots els diocesans, ha obsequiat el bisbe Enrique amb una pintura de la recent restaurada façana de la catedral, obra del pintor de la diòcesi Joan Rebull. Després de cantar l’himne de la Mare de Déu de la Cinta, el bisbe ha impartit la benedicció final. I com a comiat, “Salve Regina”.

Com diu Mons. Enrique Benavent al llibret record que es va repartir abans de la celebració de l’Eucaristia: “Us vull donar les gràcies perquè m’he sentit sempre acollit com a la meua casa i en la meua família. En tot moment he actuat buscant el bé d’aquesta diòcesi a la qual estimo profundament. Tingueu la certesa que aquesta diòcesi i tots vosaltres formeu part de la meua vida i que sempre us recordaré amb alegria en la presència del Senyor”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!