Aquest 31 de maig el Papa ha tancat el Mes de Maria amb la pregària del rosari, des de la basílica de Santa Maria la Major, per demanar la pau al món, especialment a Ucraïna.

Francesc ha entrat per la porta principal de la basílica i ha col·locat un ram de flors als peus de l’antiga estàtua de la Mare de Déu volguda el 1918 per Benet XV per demanar la fi de la Primera Guerra Mundial.

On és tradicional que els fidels col·loquin peticions amb les intencions de pregària, Francesc ha llegit la seva, on ha recordat les peticions fetes a Maria durant la pandèmia “per sostenir els malalts i donar força al personal mèdic” i haver “implorat misericòrdia pels moribunds i eixugar les llàgrimes dels que patien en silenci i la soledat”.

El Papa ha esmentat la consagració a l’Immaculat Cor de Maria, el 25 de març, de les nacions en guerra i la súplica pel gran do de la conversió dels cors

A l’inici de la pregària, el Pontífex ha demanat a la Mare de Déu “el gran do de la pau, feu que acabi aviat la guerra, que s’ha desfermat a diferents parts del món des de fa dècades, i que ara també ha envaït el continent europeu”.

Connectats per via streaming, nombrosos santuaris del món s’han unit a aquesta iniciativa per la pau, entre ells el santuari de la Mare de Déu de Zarvanytsia, a Ucraïna.

En el primer misteri del rosari, el Bisbe de Roma ha demanat pregar “per les víctimes de la guerra, especialment per les persones més indefenses: els nens, els ancians, els malalts”, i per les famílies trencades.

El segon misteri l’ha dedicat a pregar “pels sacerdots, per les persones consagrades i pels qui porten la paraula d’esperança i el consol de la fe a les poblacions afectades per la guerra, que sempre siguin instruments de misericòrdia”.

Al tercer misteri ha recordat el personal mèdic i els voluntaris “que cada dia porten ajuda humanitària als més necessitats, perquè cada cop siguin més convençuts i misericordiosos”.

La pregària també s’ha dedicat a les famílies i totes les persones que han acollit els refugiats a casa seva “amb el cor obert, perquè no es cansin d’expressar generositat i solidaritat”.

En el quart misteri el Papa ha demanat “pels torturats i els moribunds, especialment pels qui moren en soledat, perquè romanguin ancorats en la fe”.

Preguem per les persones violades i desaparegudes, i pels seus familiars i amics, perquè no perdin l’esperança

Finalment, en el cinquè misteri, ha demanat que “s’aturin les guerres i regni la pau duradora a totes les nacions”.