Hogar de María és una organització sense afany de lucre orientada a defensar, acollir i protegir la vida humana des de la concepció fins a la mort natural.

Un dels seus serveis principals és ajudar la dona embarassada en totes les seves necessitats materials, humanes i espirituals fins que el nadó faci un any.

El projecte, que porta el nom de la Mare de Déu, va néixer el 2014 i ha atès més d’un miler de famílies. Té serveis arreu d’Espanya i està ubicat a diferents parròquies.

La coordinadora d’una de les seus de l’Eixample de Barcelona, Miriam Pareja, ha passat pels micròfons de Ràdio Estel per donar a conèixer Hogar de María.

Com ella mateixa explica, Hogar de María “ofereix una alternativa real a l’avortament, una alternativa de vida, donant suport, seguiment i ajudant en tot el que podem”.

Pareja reconeix que quan no hi ha opcions, no hi ha llibertat.

“Evidentment, a l’Estat li surt més barat i més a compte que les dones avortin que haver d’ajudar les famílies”

Majoritàriament, les dones arriben a Hogar de María a través d’internet, de les xarxes socials, tot i que també “hi ha alguna llevadora propera a l’associació que dona aquesta opció”, assegura Pareja.

La primera vegada que una dona s’adreça a l’organització, se li fa una entrevista, es valora la seva situació, quina és la seva història i quines necessitats presenta.

A partir d’aquí, s’acull la dona i cada setmana se l’atén. Rep formació i un lot setmanal amb productes d’higiene i de neteja. Un mes abans de donar a llum se li proporciona la canestreta amb tot el necessari per a l’hospital i els primers dies.

Un cop que ha nascut el nadó, se li entrega tot allò necessari com són els bolquers, la llet, els cereals…

La nova llei de l’avortament aprovada pel Govern espanyol permet que les menors de 16 anys puguin avortar sense permís patern, un fet que Miriam Pareja considera “una barbaritat, horrible perquè a una nena no se li pot deixar aquesta càrrega tan feixuga”.

Pareja reconeix que tenir un nadó als 16 anys no és una cosa gens fàcil i que comporta moltes renúncies, però el fet d’avortar provoca un trauma i ferida per a tota la vida.

“És com una mena d’estafa, perquè realment moltes dones, i encara menys una nena, no són conscients del que estan fent, que és deixar que matin el seu nadó”

Miriam Pareja subratlla que “mai no et penediràs d’haver dit ‘sí’ a la vida, d’haver donat l’oportunitat de donar la vida a algú, i és molt possible que et penedeixis d’haver dit ‘no’”. Dir ‘sí’ a la vida aporta diversitat a la societat”.

Les administracions públiques no ofereixen recursos per a les joves embarassades i l’opció més fàcil és l’avortament. Amb tot, Miriam Pareja apunta que “sí que és veritat que des de Serveis Socials ens enviem moltes noies i això és una cosa bona perquè significa que és una opció que comença a obrir-se pas. En tot cas, quan l’administració ofereix ajuda és quan ja ha nascut el nadó, perquè normalment primer els ofereixen l’avortament”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!