Dilluns dia 16 de febrer, a les 18.00, es presentarà l’informe del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa Implicacions religioses i de consciència en les qüestions bioètiques més rellevants en el debat actual a escala internacional, elaborat per Francesc Torralba.

L’acte se celebrarà a la Sala Cotxeres del Palau Robert (c/ Rosselló, 249 – Barcelona) i serà presentat pel director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol. Moderarà el col·loqui la periodista especialitzada en informació religiosa Laura Mor.

L’entrada és lliure, però amb aforament limitat. Cal confirmar l’assistència a dgar.justicia@gencat.cat.

L’evolució de la ciència, especialment la biomedicina, en les darreres dècades ha multiplicat les circumstàncies i realitats entorn de la vida humana que requereixen una reflexió bioètica que afecta tota la societat.

L’objectiu del treball és aportar elements que ajudin a identificar les implicacions religioses i de consciència en les qüestions bioètiques més rellevants en el debat actual a escala internacional

Les tradicions religioses, les diverses confessions i orientacions religioses i les diferents cosmovisions han aportat sempre referències ètiques que tenen també la seva pertinença en aquest camp específic en creixement com és la bioètica. No sempre es coneix prou bé quina és la posició de les grans tradicions religioses i espirituals de la humanitat respecte a aquestes qüestions, ni quin és el seu discurs ètic.

El document cinc parts: la naturalesa de la bioètica com a diàleg interdisciplinari; el vincle entre la bioètica i les tradicions religioses; les contribucions que les tradicions religioses i espirituals han fet a la bioètica; mostrar les diferències, afinitats i punts d’intersecció entre la bioètica religiosa i la bioètica laica, i la presentació de la posició de set tradicions religioses i espirituals en temes clau de la bioètica contemporània, com el valor de la vida humana, el seu desenvolupament i el procés final (el judaisme, el cristianisme, l’islam, l’hinduisme, el budisme, el taoisme i el confucianisme).

Les persones que participaran en el col·loqui són expertes en temàtiques religioses i formen part del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa: Montserrat Castellà, especialista en budisme i diàleg interreligiós, presidenta de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional; Ruth Giordano, teòloga i copastora de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa i presidenta de la Unió d’Esglésies Baptistes de Catalunya, i Francesc Torralba, filòsof, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, director autor de l’informe i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!