Diumenge a la tarda, a la catedral de Tortosa, s’ha celebrat l’Eucaristia d’acció de gràcies pel ministeri episcopal d’Enrique Benavent en aquesta diòcesi, unes setmanes després de ser nomenat arquebisbe de València.

Hi han assistit representants dels diferents estaments de la comunitat diocesana, des de preveres, diaques, religioses o fidels en general fins als membres del Consell de Pastoral, del Sínode i d’Afers Econòmics del bisbat de Tortosa, entre d’altres. També hi ha participat el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova. Pel que fa a les autoritats municipals, han estat encapçalades per l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

La missa ha estat una ocasió per agrair al bisbe Enrique Benavent els més de nou anys de servei a Tortosa. Recordem que el 10 de desembre se celebrarà la presa de possessió i inici del nou ministeri episcopal de Benavent com a nou titular de l’arxidiòcesi de València

Al final de la missa, Benavent ha venerat la imatge de la Mare de Déu de la Cinta, mentre es cantava l’himne, i ha rebut l’abraçada fraternal de tots els preveres assistents, així com la salutació dels fidels. Ha estat obsequiat amb una pintura, obra de Joan Rebull, de la plaça i la façana de la catedral renovada. Ell, de la seva banda, ha regalat al bisbat un calze que és rèplica del Sant Grial de València.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!