«L’islam no és la religió de la violència»

Amb un discurs pseudoreligiós, basat en una lectura literal de l’Alcorà, diversos grups terroristes internacionals tenen segrestada avui la religió musulmana. A Síria, a l’Iraq, a Nigèria… i també a Europa, amb la memòria encara viva dels tràgics atemptats de França, els fonamentalistes intenten imposar per la força la seva manera esbiaixada d’entendre l’islam. Res a veure amb el que viuen milions i milions de musulmans arreu del món. L’islam no és la religió de la violència. Aquesta és la convicció del sacerdot francès Vincent Feroldi, entrevistat aquesta setmana a Catalunya Cristiana com a expert en islam i impulsor a França de diverses iniciatives conjuntes amb les comunitats musulmanes.

Vincent Feroldi és el delegat diocesà per a les relacions amb els musulmans de l’arquebisbat de Lió. Des de l’amistat i el respecte que professa als germans musulmans, creu que els gran repte de l’islam avui és la seva adaptació al segle XXI. Cal una reinterpretació dels textos sagrats en el context modern de la declaració universal dels drets humans.

Amb motiu dels atemptats terroristes del gener a França i de la reacció suscitada en el país, Vincent Feroldi ha participat recentment en un col·loqui a Barcelona organitzat per la Fundació Joan Maragall. Davant de la gravetat del que estem vivint, Europa hauria també de deixar-se interpel·lar sobre els seus valors i l’absència cada vegada més gran de sentit en les seves propostes de vida.

Aquesta setmana a Catalunya Cristiana Vincent Feroldi ens convida a no reduir l’islam a les imatges que ens arriben a través dels mitjans. L’islam no és sinònim de violència ni de guerra. No hem de tenir por a relacionar-nos amb les comunitats musulmanes. Feroldi afirma que el discurs de la por és defensiu i mostra la pròpia fragilitat. Pitjor encara: dóna la raó als fonamentalistes

Si vols llegir l’entrevista sencera, clica aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!