Lluís Magriñà

El jesuïta Lluís Magriñà serà el nou superior i director de la Cova Sant Ignasi de Manresa a partir del 5 d’abril, prenent el relleu de Francesc Riera, que ha estat al capdavant de la Cova durant els últims 8 anys.

Lluís Magriñà, nascut a Barcelona l’any 1946, va entrar a la Companyia de Jesús l’any 1964 i va ser ordenat com a sacerdot l’any 1976. És llicenciat en Teologia i va estudiar Educació Comparada a la Universitat de Chicago, als Estats Units.

S’ha dedicat sobretot al món de l’ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament. Després de passar cinc anys al Txad, va ser fundador i director durant 15 anys de l’ONG Intermón. Més endavant, des de l’any 2000 i fins al 2007 va dirigir el Servei Jesuïta als Refugiats, tasca que el va portar a viatjar arreu del món, visitant els projectes d’aquesta entitat i avaluant les necessitats més urgents a atendre. Ha estat consultor del Pontifici Consell per als Migrants i Itinerants del Vaticà.

L’educació ha estat un altre dels seus camps d’acció: durant 4 anys va ser delegat d’educació dels Jesuïtes de Catalunya i posà en marxa Jesuïtes Educació, la xarxa que aplega les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Des del 15 de juny de 2008 fins al juny de 2014 va ser superior provincial dels Jesuïtes de Catalunya. A començaments d’aquest curs ja es va traslladar a la comunitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa per incoporar-se al treball de l’equip de la Cova i preparar el relleu.

Els reptes

El nou director tindrà com a repte principal consolidar el treball iniciat a la Cova per l’equip que ha dirigit des del juliol del 2007 el jesuïta Francesc Riera, que va arribar a Manresa després d’estar al capdavant, durant 25 anys, del centre d’estudis Cristianisme i Justícia a Barcelona.

Durant aquests darrers 8 anys, entre els projectes que s’han portat a terme, cal destacar les obres de millora del Centre d’Espiritualitat i, en aquests darrers mesos, també a la Cova de Sant Ignasi, per acostar-la al seu aspecte original. Una de les prioritats ha estat impulsar la projecció internacional de la Cova, concretada en iniciatives com els cursos de reciclatge o immersió ignasiana, així com les diverses trobades internacionals que ha acollit.

En aquest període també s’ha creat la Fundació Cova Sant Ignasi, que va néixer l’any 2010 per donar suport a les activitats del Centre, i s’han iniciat els preparatius per a la celebració, l’any 2022, del 500 aniversari de l’arribada de sant Ignasi a Manresa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!