AQUESTA SETMANA Foto: Cathopic.com/Dimitri Conejo
Les lliçons del Ressuscitat
Leticia Soberón 06/05/2020

En els relats evangèlics i en els Fets dels Apòstols hi ha alguns passatges que narren els moments en els quals Jesús es fa visible, després de la seva mort, a una sèrie de persones. Les primeres, Magdalena i les dones que el van acompanyar al peu de la creu (diu santa Teresa que es va aparèixer a Maria, la seva mare, tot i que no ho narrin els evangelis). Després als apòstols, als que anaven camí a Emmaús, a 500 germans... i finalment a sant Pau.

Més enllà de la historicitat d’aquestes narracions, contenen missatges de gran importància per als deixebles de tots els temps. Poden ser vistos, analògicament, com a «postgraus» en el seguiment de Jesús (el doctorat serà la Pentecosta, que ens porta a donar la vida per Ell). Dic postgraus perquè acaben de guarir en elles i ells diferents punts en els quals encara s’havien de convertir i els omplen d’alegria. A Magdalena, la primera «apòstol dels apòstols», li ensenya que ha d’estimar sense possessions; ella mateixa ha d’anar al Pare per quedar lliure de lligams. Als d’Emmaús els guareix de la desesperança i el desànim. A Tomàs, del ressentiment i la manca de fe; a Pere, de la por per obrir-se a la primacia de l’amor. A tots els deixebles, de la desconfiança davant l’anunci rebut.

Ja sabem que, quan seguim Jesús, no podem quedar-nos en el Divendres Sant, desconsolats i perduts. Som cridats a l’alegria, a la plenitud de la joia que hi ha a la Pentecosta. El pas imprescindible és interioritzar les lliçons de Crist viu. Llegir-les contemplant el seu pas per la nostra vida. I seguir-lo, ja ressuscitat! Com li va dir a Pere després de confirmar-lo en l’amor: «Tu, vine i segueix-me.» Ara la qüestió és com se segueix un ressuscitat... Ressuscitant nosaltres?  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET