RÀDIO ESTEL 
“Maltractar animals de laboratori no és un fet aïllat”
Ismael López, fundador del Santuari Gaia, lamenta que no hagin traslladat els exemplars vius a protectores després de les vexacions
 13/04/2021


Aquest cap de setmana les autoritats van retirar la llicència a Vivotecnia, un centre denunciat per maltractament a animals de laboratori. La denúncia de diverses entitats animalistes per la cruesa i les vexacions contra els animals d'experimentació del laboratori madrileny ha tingut una resposta ràpida de les administracions. Estava previst que aquest animals fossin traslladats aquest dilluns a santuaris i protectores d'animals, però no ha estat així. Ismael López, fundador del Santuari Gaia i autor del llibre “Animales como tú”, ha explicat aquest dimarts que “els animals continuen dins de l’empresa malgrat que, segons han dit, s’han paralitzat les activitats d’experimentació amb els animals”. 

En una entrevista al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, López ha dit que “ara estan a l’espera del que pugui decidir la Fiscalia després que el partit animalista PACMA ha presentat una denúncia per aquests fets”. A més, ha afegit que “aquestes pràctiques que han sortit a la llum aquest cap de setmana en aquesta empresa madrilenya no és una pràctica habitual, però no són tampoc fets aïllats”. Ismael López ha recordat que, “gràcies a la mobilitazació ciutadana que s’ha produït aquest cap de setmana, l’administració de Madrid ha reaccionat i s’han pogut paralitzar les activitats indecents que es realitzaven dins d’aquesta empresa”. 

El fundador del santuari Gaia ha assegurat que, en aquestes pràctiques, “es tracten els animals com si fossin objectes sense valor”. D’altra banda, López també ha acusat les administracions de deixar fer, quan “són ells els qui fan les inspeccions, però no hi veuren mai res”.  A més, ha dit que “el segle XXI la ciència ja no necessita experimentar amb animals”.  En un altre moment de l’entrevista, Ismel López també ha parlat del llibre «Animals com tu», un emotiu treball on el fundador del Santuari Gaia ens ensenya el veritable significat d’estimar i perdonar. El llibre ens mostra les increïbles històries reals de Fundació Santuari Gaia, que són de superació, amistat, esperança, tendresa i amor.⁣ 

L’obra ens fa testimonis de naixements, retrobaments, adversitats, lleialtats i moments inoblidables que ens recorden tot allò que ens uneix als altres animals. La Fundació Santuari Gaia  ha rescatat més de 1.500 animals des dels seus inicis. Es pot entrar en el web per trobar-hi més informació.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET