RÀDIO ESTEL 
“Un jutge només pot mirar si les mesures són proporcionades”
L’advocat i jutge jubilat Ramon Llena recorda que, “acabat l’estat d’alarma, la Generalitat no podrà aplicar directament les mesures”
 03/05/2021


El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dilluns del final de l’Estat d’Alarma, que es produirà aquest proper diumenge. Com afectarà a les restriccions de mobilitat, reunió o franges horàries pel Covid19? El govern català molt probablement modificarà la llei de Salut Pública per donar cobertura jurídica a mesures com ara el toc de queda o els confinaments territorials més enllà del 9 de maig. L’advocat i jutge jubilat Ramon Llena ha dit, en una entrevista, que “les mesures restrictives que aprovi la Generalitat no les podrà aplicar directament, sinó que haurà de demanar autorització prèvia judicial”. 

L’exmagistrat també ha explicat que “el govern espanyol ha de fer les restriccions en el marc d’un estat d’alarma”, i que, “si no és així, es trobarien igual que l’executiu català, perquè s’hauria de demanar una autorització judicial, l’Audiència Nacional en el cas del govern espanyol i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el de la Generalitat”. Sobre la possibilitat que un magistrat decideixi o no pel que fa al contingut de la restricció, l’advocat Ramon Llena ha dit que “un jutge només pot mirar que les mesures proposades pel govern  siguin proporcionades i ponderant les decisions que siguin menys restrictives”. En aquest sentit, Llena ha explicat que “el jutge necessita unes proves que, d’acord amb el dret, han de posar de manifest qui té raó”. Igualment ha comentat que, “si l’Adiministració, com és el govern català, vol prendre unes determinades mesures, haurà d’aportar els informes que les avalin, com ara les dades estadístiques o epidemiòlogiques pertinents, i el jutge prendrà amb això la decisió”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET