RÀDIO ESTEL 
El Marroc retrocedeix i tanca la frontera amb Ceuta
Aquest gest ha fet que, en els darreres hores, disminueixi l’entrada de migrants a la ciutat autònoma
 20/05/2021


La situació a El Tarajal (Ceuta) ja era molt diferent aquest dimecres, amb algunes arribades de migrants que eren retornats automàticament, gràcies al tancament de la frontera per part del Marroc. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la cap de comunicació de Creu Roja de Ceuta, Isabel Brasero, ha explicat que “la situació aquest dijous  sobre el terreny és tranquil·la”. Malgrat això, es respira una calma tensa. Brasero ha comentat que “estem en alerta perquè, en qualsevol moment, poden arribar-hi més persones”.  Des de Creu Roja, segons ha explicat Isabel Brasero, s’han viscut situacions molt difícils davant l’onada massiva de migrants “amb molts menors no acompanyats i families amb infants”.

En les últimes hores, d'altra banda, un integrant del govern marroquí reconeixia obertament que aquesta crisi migratòria és la resposta a la presència a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, acollit i ingressat en un hospital de Logronyo. La responsable de comunicació de Creu Roja ha reconegut que, a la delegació de Ceuta, l’entitat ha estat desbordada, ja que "mai no s’hi havia vist una entrada amb tanta gent de cop". 

D’altra banda, aquest mateix divendres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, hem dibuixat el perfil del candidat a president de la Generalitat Pere Aragonès. Ens hi ha ajudat el periodista i expert en informació d’Esquerra Republicana Xavier Barrena. Barrena, que fa nou anys que segueix l’activitat del partit, des de la campanya del 2012 concretament, ha explicat que els Aragonès son una familia benestant del Maresme i que ideològicament podria estar més a prop de l’antiga Convergència. Pere Aragonès, segons ha dit el periodista, viu el seu moment crucial quan coneix Oriol Junqueras, que li fa mestratge i protecció de la seva figura política.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET