RÀDIO ESTEL 
El Sindicat de l’Habitatge reinvidica el dret de llar per a tothom
El col·lectiu assegura que primer s’esgoten totes les vies legals possibles abans de paralitzar un desnonament
 26/05/2021


Els Mossos d’Esquadra van desnonar aquest dimarts tres veïns del Bloc Llavors del carrer Lleida de Barcelona, propietat del fons d'inversió Vauras Investments. Els afectats són l'Àxel, el Manel i l'Arkaitz, que vivien en un pis ocupat de la finca. Durant el matí de dimarts, els antiavalots van entrar a l'edifici i van executar el desallotjament. Davant d’aquest desnonament al barri del Poble Sec de la capital catalana, el Sindicat de Barri va convocar una concentració a les portes del bloc per intentar paralitzar el desallotjament. En aquesta concentració també es van poder veure els diputats de la CUP Dolors Sabater, Carles Riera, Xavier Pellicer i Eulàlia Reguant. 

En declaracions aquest dimecres al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, Maria Abadía, del Sindicat de l’Habitatge del Poble Sec, ha dit que “el bloc Llavors és un edifici emblemàtic perquè allà s’hi han produït diferents desnonaments”. A més, ha afegit que “aquest desnonament s’havia de produir la setmana passada, però que el jutge va al·legar que, per manca d’efectius de la BRIMO, que són els antiavalots del Mossos, s’havia de posposar una setmana i finament es va produir aquest dimarts”. 

D’altra banda, Maria Abadía ha explicat que “el jutge no va ajudar a fer que aquest desnonament es produís, malgrat que els afectats van presentar un certificat de vulnerabilitat”.  Abadía també ha dit que, “des del sindicat, sempre s’intenta evitar un desnonament esgotant tots els recursos”, i que, “quan ja no es pot més, es fa una concentració davant de la porta de la propietat”. 

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET