Francesc ha resat l'Àngelus aquest diumenge novament des de la finestra del Palau Apostòlic
PAPA FRANCESC 
"Que les morts a la Mediterrània abatin el mur de la indiferència"
Després e l'Àngelus, el Papa recorda el miler de migrants morts, el 2015, en una barca que va naufragar i que ara ha estat acollida a Sicília
@IgnasiMiranda 13/06/2021

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig "que les tragèdies amb morts a la Mediterrània abatin el mur de la indiferència", i ha lamentat que aquesta mar "és el cementiri més gran d'Europa". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha recordat, unes hores abans, "l'acollida de les restes de la barca que va naufragar el 18 d'abril passat del 2015, una rebuda que s'ha fet aquest mateix diumenge a la tarda al moll d'Augusta, a l'illa de Sicília". El pontífex ha demanat "que aquest símbol de les nombroses tragèdies de la Mediterrània segueixi interpel·lant la consciència de tothom i afavoreixi el creixement d'una humanitat més solidària". Recordem que aquell enfonsament, ara fa sis anys, va provocar la mort de més d'un miler de migrants. La barcassa va ser recuperada el 2016 de la mar pel govern italià per dur a terme la dura tasca de trasllat i possible reconeixement dels éssers humans atrapats en el seu interior. Les restes de l'embarcació abandonada es van exposar a la Biennal d'Art de Venècia el 2019 i, el 20 d'abril passat, van tornar a Sicília. El Sant Pare ha recordat que aquesta ubicació situa la barca en la dimensió de "fibló d'abella per a les consciències, símbol de totes les tragèdies, conegudes i desconegudes, que han afectat homes, dones i nens obligats a abandonar les seves terres per buscar una vida millor".

D'altra banda, el bisbe de Roma ha agraït als voluntaris i donants de sang el seu testimoni de generositat i gratitud, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang. Igualment ha animat aquests entregats servidors "a continuar amb la seva obra, testimoniant els valors de la generositat i de la gratuïtat". I en el comentari sobre la Paraula de Déu d'aquest diumenge XI durant l'any, el Papa ha assegurat que "Jesús ens infon confiança" i que "el bé creix en silenci". En aquesta línia, ha invitat els creients a "conrear aquesta confiança, la d'estar en mans de Déu, i alhora esforçar-se per reconstruir i reiniciar el que calgui, amb paciència i constància, per sortir bé així de la pandèmia". Abans de resar la pregària mariana, Francesc ha comentat l'evangeli del dia, del capítol quart de Marc, en què Jesús presenta dues paràboles que s'inspiren precisament en la vida ordinària i que revelen la seva mirada atenta i profunda per ajudar-nos a "obrir finestres cap al misteri de Déu i la història humana". El Sant Pare ha conclòs que aquest missatge "ens ensenya que fins i tot les coses de cada dia, aquestes que de vegades semblen sempre igual i que portem endavant amb distracció o cansament, estan habitades per la presència amagada de Déu". També ha dit que "calen ulls atents per saber buscar i trobar Déu en totes les coses", com deia Sant Ignasi de Loiola.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET