El Sant Pare ha obert aquest divendres un cicle de reflexions sobre la carta de Pau als cristians de Galàcia
PAPA FRANCESC 
El Papa alerta davant "els qui es tanquen en tradicions passades"
En una audiència que obre cicle, Francesc diu que "també avui alguns presenten el cristianisme com si fossin els amos de la veritat"
@IgnasiMiranda 23/06/2021

El Papa ha iniciat aquest dimecres un nou cicle d'audiències generals en què reflexiona sobre alguns temes que Sant Pau presenta en la seva carta als cristians de Galàcia. En aquesta primera, Francesc ha explicat que l'escrit "no només permet conèixer la vida de l'Apòstol, sinó que invita a aprofundir en algunes qüestions actuals sobre la vida de l'Església". Tot just uns dies abans de la festa dels sants apòstols Pere i Pau, el pontífex ha animat els creients a "demanar al Senyor, per la seva intercessió, que ens ajudi a obrir-nos a la seva gràcia". En una trobada novament al Pati de Sant Damas de Palau Apostòlic, davant d'un nombre reduït de persones, el Sant Pare ha destacat que "aquesta carta, d'una banda, inclou la conversió de Pau i el seu seguiment de Jesús". Igualment ha comentat que "invita a aprofundir en temes com ara la la llibertat, la gràcia o l'estil de vida del cristià". En un petita síntesi de la vida de l'apòstol, el bisbe de Roma ha dit que, "després de fundar algunes comunitats a la regió de Galàcia, va avisar d'un perill, ja que començaven a infiltrar-se alguns cristians, provinents del judaisme, que exposaven teories contràries i es presentaven com els únics posseïdors de la veritat, actitud que sembrava confusió i divisió".

En un altre moment, el Papa ha assegurat que "allò que nosaltres hem de notar és la preocupació pastoral de Pau, que capta, després d'haver fundat aquestes Esglésies, el gran perill que corren per al seu creixement en la fe". Francesc ha recordat que "també avui com en aquells temps, alguns presenten el cristianisme com si fossin els amos de la veritat, amb la temptació de tancar-se en algunes formes i tradicions del passat, entenent això com una possible solució per a les crisis". En aquesta línia, ha afirmat que, "davant aquesta temptació, l'ensenyament que ens dona l'Apòstol a la Carta als cristians de Galàcia és que seguim el camí alliberador i sempre nou de Jesús crucificat i ressuscitat". A més, ha reivindicat la línia de "continuar amb la via de l'anunci, que es realitza mitjançant la humilitat i la fraternitat, des de la confiança i amb la certesa que l'Esperit Sant sempre actua i guia l'Església". Finalment, el pontífex ha recordat la celebració, aquest dijous, de la solemnitat del Naixement de Sant Joan Baptista, i ha animat tothom a "imitar l'humil testimoni del qui va assenyalar  l'Anyell de Déu". També l'ha presentat com "l'enviat per Déu per donar testimoni de la llum i preparar al Senyor un poble ben disposat".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET