El Sant Pare ha assegurat aquest diumenge que "Jesús es deixa tocar pel nostre dolor i la nostra mort"
PAPA FRANCESC 
El Papa elogia "l'esforç dels qui generen diàleg al Pròxim Orient"
Al final de l'Àngelus i dins la Jornada per la Pau a la zona, Francesc diu que "la pitjor malaltia no és la pandèmia, sinó la manca d'amor"
@IgnasiMiranda 27/06/2021

El Papa s'ha unit, aquest diumenge en pregària, a la Jornada per la Pau al Pròxim Orient, alhora que ha expressat la seva proximitat als habitants de sud-est de la República Txeca, que han estat colpejats per un fort huracà. Ha recordat, al final de l'Àngelus, "els morts i els ferits, així com tots els qui han hagut d'abandonar casa seva i han patit greus danys". D'altra banda, davant la proximitat de la festa dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que és aquest dimarts, Francesc ha demanat als creients que resin per ell de manera especial, "perquè el Papa ho necessita". En el marc de la Jornada pel Pròxim Orient, el pontífex ha invitat tothom "a implorar la misericòrdia de Déu i la pau en aquesta regió, perquè el Senyor compensi els esforços de tots els qui treballen pel diàleg i la convivència fraterna en aquesta regió, on la fe cristiana va néixer i està viva, tot i el patiment".

En la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha comentat que "Jesús es deixa tocar pel nostre dolor i, amb amor, guareix la vida". A partir de dues imatges de l'evangeli del dia, en què Marc mostra Jesús derrotant la mort i la malaltia mitjançant l'amor, el bisbe de Roma ha recordat que "la pitjor malaltia no és la pandèmia, sinó la manca d'amor". En aquesta línia, ha animat tothom a deixar que Jesús "miri els nostres cors i els guareixi", fins al punt que "abandonem les aparences i els prejudicis i sortim a l'encontre dels germans marginats". El Papa ha analitzant, seguint el fil de l'evangeli d'aquest diumenge XIII durant l'any, el moment en què Jesús "ensopega amb les nostres dues situacions més dramàtiques" com a humanitat, que són la mort i la malaltia.  Ha subratllat que allibera d'aquests drames dues persones: una nena, que mor just quan el seu pare havia anat a demanar ajuda a Jesús, i una dona, que patia pèrdues de sang des de feia molts anys, situació que la convertia en "impura". En aquest context, Francesc ha explicat que Jesús, "davant el nostre dolor i la nostra mort, actua amb dos signes de guariment per dir-nos que el dolor i la mort no tenen l'última paraula".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET