El Sant Pare ha presidit, al Pati de Sant Damas, la segona audiència sobre la carta als cristians de Galàcia
PAPA FRANCESC 
Francesc invita a "deixar que Déu ens transformi l'existència"
A l'audiència general, sobre la carta de Pau als cristians de Galàcia, el Papa diu que l'apòstol és model de "canvi radical" en la vida
@IgnasiMiranda 30/06/2021

El Papa ha animat els creients, aquest dimecres, a "deixar que Déu transformi la pròpia existència amb l'evangeli". En la segona audiència general d'un nou cicle sobre la carta de Sant Pau als cristians de Galàcia, on l'apòstol aborda en profunditat els conflictes que travessaven les comunitats cristianes d'aquella època, Francesc ha subratllat la importància de "volar alt" cap a aquella dimensió essencial de les coses, per buscar la veritat i la llibertat que caracteritzen els cristians. Ha proposat que tots "ens deixem conduir per la consciència que la gràcia de Déu fa que la nostra existència sigui digna d'estar al servei de l'evangeli". En aquest context, el Sant Pare explica que Pau comença a escriure la seva carta recordant les relacions passades, "el malestar per la distància i l'amor immutable que té per cadascun d'ells", mentre es preocupa perquè la comunitat segueixi el camí correcte. El pontífex ha recordat que l'apòstol actua així com un pare amb la intenció de "reafirmar la novetat de l'evangeli, que els gàlates havien rebut per la seva predicació, amb la idea de construir la veritable identitat sobre la qual es fonamenta la pròpia existència".

En un altre moment, dins la reflexió setmanal al pati de Sant Damas del Vaticà, el bisbe de Roma ha explicat que és bàsic deixar que les nostres vides siguin transformades per la mà de Déu, una idea reflectida en l'explicació de Sant Pau, que recorda que havia perseguit ferotgement l'Església, que havia estat un «blasfem, un perseguidor i un insolent» i, d'altra banda, «evidencia la misericòrdia de Déu amb ell, ja que el porta a viure un canvi radical, ben conegut per tothom». És per això que el Papa ha assegurat que "el misteri amb què Déu actua marca, a través d'una trobada, l'existència dels qui obren els seus cors per a ell". Francesc ha conclòs que "els camins del Senyor són inescrutables, quan el toquem amb la mà cada dia, però sobretot si pensem en els moments en què el Senyor ens ha cridat".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET