RÀDIO ESTEL 
“És una cinquena onada amb més contagis, però menys defuncions”
El metge Salvador Macip, professor dels estudis de Ciències de la Salut de la UOC, assegura que estem davant d’un cicle diferent en l’expansió del virus
 05/07/2021


Arran de casos la pujada de casos de Covid19 a casa nostra, ens preguntem: Ja podem parlar de cinquena onada? Quines repercussions pot tenir tot i la vacunació? En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge Salvador Macip, professor dels estudis de Ciències de la salut de la Universitat Oberta de Catalunya, investigador de la Universitat de Leicester i escriptor de llibres com ‘Lliçons d’una pandèmia’, ha afirmat que “som davant d'una cinquena onada”, però ha matisat que “serà diferent, amb més contagis però menys defuncions”.  En aquest sentit, per frenar aquesta cinquena onada, Salvador Macip ha dit que “el que cal fer és vacunar la població el més aviat possible”. Malgrat això, Macip ha avisat que “la vacunació evita que et posis malalt, però no els contagis”. “Una persona vacunada pot transmetre el virus i, per tant, no ha de deixar de fer servir les mesures de seguretat”, ha conclòs. 

Una altra conseqüència d’aquesta cinquena onada, segons el metge, és l’impacte que tindrà l’atenció primària. Ha destacat que “els CAP estan rebent el cop fort de la pandèmia, fet que provoca que no es pugui atendre bé altres malalties”. I en un altre moment de l’entrevista, Salvador Macip ha afirmat que “treure's la mascareta a l'exterior no té un impacte pel que fa a nous contagis, sinó que és més aviat piscològic, com si la pandèmia s'hagués acabat”. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET