RÀDIO ESTEL 
“El passaport Covid no és salconduit per viatjar per la Unió Europea”
Marga Garcia Canela, responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’Institut Català de la Salut (ICS), lamenta els problemes burocràtics del Covid
 07/07/2021


El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha parlat aquest dimarts amb Marga Garcia Canela, responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’Institut Català de la Salut (ICS), que ha analitzat els problemes burocràtics del Covid. “El certificat en ell mateix explica quina és la situació real d’una persona en un moment determinat”, ha aclarit. D’altra banda, la dirigent de l’ICS ha recomanat una bona informació en el moment de viatjar perquè cada destinació, independentment que sigui de la Unió Europea, pot demanar diferents requisits. 

García Canela ha comentat que “els tres certificats que et donen accés al passaport covid són diferents i no són un salconduit que ens obri les portes i les fronteres de la resta de països europeus”. Pel que fa al certificat de recuperació de  covid, un dels tres per poder accedir al passaport, en queden excloses totes les persones que han passat la malaltia l'últim mig any però han estat diagnosticades només amb una prova d'antígens. En aquest sentit, la responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’ICS ha assegurat que s’està treballant per revertir aquesta “incongruència”.

Pots tornar a escoltar AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET