La creu donada per Joan Pau II als joves el 1983, amb la icona de la Mare de Déu, ha visitat Barcelona aquest dilluns
ESGLÉSIA MÓN 
"Amb aquesta creu, ens sentim units a tots els joves del món"
El cardenal Omella ha presidit aquest dilluns, a l'església de Betlem de Barcelona, una vetlla amb els dos signes de la JMJ Lisboa 2023
@IgnasiMiranda 05/10/2021

Uns 250 joves han participat aquest dilluns 4 d'octubre, al vespre, en una celebració de l'Eucaristia amb vetlla de pregària a l'església de Betlem, a la Rambla de Barcelona, presidida pel cardenal Joan Josep Omella. El motiu ha estat la visita a l'arxidiòcesi i a Catalunya, durant unes hores, de la creu de les Jornades Mundials de la Joventut, la que Sant Joan Pau II va lliurar als joves del món el 1983 perquè la portessin a tot arreu. A més, també ha estat present la icona mariana de la JMJ de Lisboa, la propera cita, una gran trobada internacional que es farà de l'1 al 6 d'agost de 2023, segons ha confirmat aquest mateix dilluns el patriarca de l'arxidiòcesi portuguesa, Manuel Clemente. En l'homilia, l'arquebisbe de Barcelona ha qualificat de "gran joia rebre la creu amb la qual ens sentim units a tots els joves del món, que la veneren i que, en molts casos, han plorat i han tingut moments de consolació i de pau davant d'ella".

En un altre moment, el cardenal Omella ha fet seu "el lema dels cartoixans: La creu hi és permanentment mentre el món gira i canvia", com també el de la Jornada Mundial de la Joventut 2023: "Maria se n'anà de pressa a la muntanya". En aquesta línia, ha afegit que aquesta creu "ens anima a posar-nos en camí, potser molts cap a Lisboa en dos anys, però sobretot cap a Crist, per trobar-nos personalment i de manera comunitària amb ell". El purpurat ha assegurat igualment que, "quan entrem en el camí de la por, Maria ens diu que escoltem el qui ens crida, perquè ens dirà que ens acompanya amb una força que ens donarà confiança i ens ajudarà".

Amb Omella, han concelebrat el delegat de Pastoral amb Joves de l'Arquebisbat de Barcelona, Carlos Bosch, el director de la Comissió de Joves de la Conferència Episcopal Espanyola, Raúl Tinajero, el rector de la Parròquia de Betlem, Adilson Tolentino, i un representant de l'Episcopat portugués, entre altres preveres. La vetlla ha tingut tots els ingredients propis d'una gran trobada juvenil, amb cants magníficament interpretats des de la veu i els instruments i amb una combinació perfecta d'alegria i espiritualitat. Ha servit, a més, per donar inici al curs 2021-2022, molt marcat per la preparació de cara a la JMJ 2023 i al Sínode de Bisbes del mateix any, on els joves també hi tenen molt a dir. Una altra previsió propera és la celebració, a l'estiu vinent, d'una gran trobada internacional a Santiago de Compostel·la, en la segona fase d'aquest doble Any Jacobeu.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET