ESGLÉSIA MÓN 
"L'experiència de les víctimes ha estat la matriu del nostre treball"
Una comissió independent xifra en 216.000 les víctimes d’abusos sexuals comesos per sacerdots o religiosos a França
Redacció 05/10/2021

La comissió encarregada de la investigació dels abusos sexuals comesos en el si de l’Església francesa (CIASE) xifra en 216.000 les víctimes d’abusos sexuals comesos per sacerdots o religiosos des del 1950. El nombre augmenta a 330.000 si s’hi afegeixen les víctimes de laics amb missió eclesial (per exemple, en l’àmbit de l’ensenyament).

El president de CIASE (Comissió Independent sobre els Abusos dins l’Església), Jean-Marc Sauvé, ha desgranat els detalls d’un informe de 485 pàgines i 2.500 pàgines d'apèndixs, fruit de 30 mesos de feina, i que té el testimoni de les víctimes com a fil conductor: "L'experiència de les víctimes ha estat la matriu del nostre treball"

Segons Jean-Marc Sauvé, la violència sexual es va produir en un 56% durant els anys 1950-1969. Aleshores va "caure bruscament" als anys setanta i vuitanta, però "s'ha mantingut" des dels anys noranta. Ha admès que hi ha hagut una disminució, però que es correspon amb la caiguda del nombre de sacerdots i religiosos i a la disminució de l'assistència a les institucions eclesials. "Hem de desfer-nos de la idea que la violència sexual a l'Església catòlica s'ha erradicat completament, que el problema ha quedat enrere: no, el problema continua present. " "El treball realitzat confirma l'abast de la violència sexual a la nostra societat", ha afirmat Jean-Marc Sauvé. I si bé “és a les famílies i a les amistats que la violència és més freqüent", també ha anunciat que la "prevalença" de la violència sexual és "significativament" més alta en els cercles eclesiàstics que en altres cercles socials, com ara l'àmbit de l'ensenyament i del lleure.

Jean-Marc Sauvé ha lliurat l’informe a Mons. Éric de Moulins-Beaufort, president de la Conferència Episcopal Francesa (CEF) i a la germana Véronique Margron, presidenta de la Conferència dels homes i dones religioses de França (Corref). Tal com ha expressat el president de l'episcopat francès, "l'escala del fenomen de la violència i l'agressió sexual a la societat i l'Església és esfereïdora". 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET