CULTURA Foto: Agustí
Una cita musical ineludible
Presentació de la 32a edició del Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona
MAC 05/10/2021

«La música per a orgue està vivint un autèntic moment d’esplendor a casa nostra. I un magnífic exemple n’és el Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona.» Són paraules de l’organista Juan de la Rubia durant la presentació d’aquesta rellevant iniciativa cultural que enguany arriba a la seva 32a edició. Una cita musical que ja s’ha posicionat com una de les més destacades de la ciutat i del país.

Per la seva banda, el Dr. Santiago Bueno, prefecte de música de la catedral de Barcelona i amfitrió del cicle, ha posat en relleu «l’esforç especial» que suposa organitzar avui dia aquests concerts «perquè la situació econòmica de la catedral s’ha vist molt afectada per la pandèmia».

Tots els concerts tindran lloc cada tercer dimecres de mes, a les vuit del vespre, a la catedral de Barcelona. Tot i que es manté l’entrada lliure, es demanarà al públic una aportació voluntària mitjançant l’anomenada «taquilla inversa» per tal de col·laborar amb les despeses originades amb la gestió del cicle.

La catedral de Barcelona continua apostant per les activitats musicals de qualitat, tal com palesa el prestigi dels organistes programats al llarg dels vuit concerts del cicle, «on es donen la mà músics joves amb organistes consagrats». Els seus noms són els següents: Aaron Ribas (20/10/2021), Víctor M. Baena (17/11/2021), Jordi Pajares (15/12/2021), Pau Riuró (19/1/2022), Loreto F. Imaz (16/2/2022), Maria Nacy (16/3/2022), Herman Jordaan (20/4/2022) i Christophe Guida (18/5/2022).

A més, la catedral oferirà un concert extraordinari (16/6/2022), amb motiu de la festa de Corpus, a càrrec de l’organista Roberto Fresco, organista titular de la catedral de l’Almudena de Madrid i un dels deixebles més notables de la il·lustre organista catalana Montserrat Torrent, encara en actiu als seus 95 anys.

Així mateix, el Cicle d’Orgue de la Catedral de Barcelona prossegueix amb les col·laboracions externes que es van iniciar l’any passat amb el Centre Nacional de Difusió Musical i amb el Concurs Nacional d’Orgue Francisco Salinas, que se celebra a Burgos.

Tots els concerts es duran a terme seguint les mesures preventives del Covid-19 amb circuits d’entrada i sortida diferenciats, ús obligatori de la mascareta, dispensadors de gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat entre bancs.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET