ESGLÉSIA MÓN 
Nens invisibles a la presó
Misiones Salesianas presenta a Barcelona el documental “Libertad”
Rosa María Jané Chueca 14/10/2021

“L’infern a la terra.” Així és com el P. Jorge Crisafulli, missioner salesià, defineix la presó de Pademba Road, a la capital de Sierra Leone. En aquesta presó conviuen adults acusats de delictes de sang o violència sexual amb desenes de menors.

És la dura realitat que descriu el documental Libertad, de Raúl de la Fuente, i que ens mostra la injustícia dels menors que viuen en aquesta presó. Tancats entre reixes per “delictes” com deambular pel carrer de nit sense un rumb fix o per trencar un vidre, sense judici i amb condemnes desorbitades.

Aquest documental s’ha presentat a Barcelona i ha comptat amb la presència del P. Jorge Crisafulli, director de Don Bosco Fambul, el qual, amb un ampli grup de voluntaris visita diàriament la presó per atendre els reclusos menors.

Els missioners salesians els ofereixen dignitat, esperança i ajuda espiritual a través de menjar extra, revisions mèdiques, atenció psicosocial, activitats recreatives, ajuda legal...

Libertad és una mostra del que fan els salesians a presons de més de 20 països, treballant amb els menors. El documental forma part de la campanya Inocència entre reixes: menors privats de llibertat, per visibilitzar una realitat carcerària on els menors no tenen rostre, ni veu, i són invisibilitzats.

Com diu el P. Crisafulli, l’objectiu és “portar una mica de cel a aquell infern”. Gràcies a la feina de Don Bosco Fambul, més de 250 persones de menys de 25 anys, la majoria menors d’edat, han sortit de la presó.

El director de Don Bosco Fambul reconeix que “mai de la vida no havia vist  un lloc així, tan lúgubre, tan brut... un lloc on perds la teva dignitat, on no tens rostre, on no tens ningú que t’estimi”.

Ell i l’equip de voluntaris no deixen de portar esperança i quan aconsegueixen treure algú de la presó s’obre el cel: “Quan els veig sortir de la presó i dir ‘soc lliure, això és el cel’, em sento profundament content.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET