Javier Menéndez Ros amb el P. Wenceslao Belem
ESGLÉSIA ESPANYA Foto: ACN
Més de 82.000 sacerdots, religiosos i laics necessiten ajuda per a la missió
Campanya de Nadal d’Ajuda a l’Església Necessitada
Redacció 09/12/2021

Sota el lema Que hi hagi lloc al teu hostal, Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) presenta la campanya de Nadal 2021, per sostenir els més de 82.000 sacerdots, religiosos i religioses, i catequistes que en els cinc continents treballen a les Esglésies locals dedicats als fidels que pateixen necessitat, marginació o persecució.

En la presentació ha participat el P. Wenceslao Belem, de Burkina Faso, que ha destacat la realitat del seu país on “la violència terrorista ha provocat el desplaçament d’1,4 milions de persones”. Allà ACN sosté la tasca de l’Església d’ajuda als desplaçats.

De la seva banda, el director d’ACN Espanya, Javier Menéndez Ros, ha assenyalat que “les necessitats de les Esglésies pobres marginades i perseguides arreu del món no deixen de disminuir encara més per les conseqüències del Covid”. En aquest sentit, ajudant l’Església local, “els homes no perden l’esperança i el sentit de les seves vides. La nostra ajuda pastoral els permet continuar confiant, apostant per la pau, la convivència, el perdó i la caritat entre els seus conciutadans.

Enguany, ACN posa el focus en el treball pastoral que fan aquests homes i dones en nom de Jesús i crida l’atenció sobre la necessitat d’ajudar-los per evitar un dolor encara més gran en aquestes comunitats tan castigades. Per això, Menéndez Ros ha assegurat: “Nosaltres no els volem deixar sols i els oferim la possibilitat d’ajudar-los.”

Un total de 45.655 sacerdots, 18.126 religioses i 18.389 laics han rebut ajuda d’ACN a través de 4.748 projectes diferents a 1.145 diòcesis de 138 països. Amb aquesta campanya es preveu que es pugui sostenir un nombre més gran l’any vinent.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET