El Papa en una trobada amb Sassoli
VATICÀ 
David Sassoli, “un creient animat per l’esperança i la caritat”
El Papa expressa el condol per la mort del president del Parlament europeu
Vatican News 12/01/2022

Amb un telegrama enviat pel cardenal secretari d’Estat a Alessandra Vittorini, esposa del difunt David Sassoli, president del Parlament Europeu, el papa Francesc expressa el condol a la família per una pèrdua que “ha afectat Itàlia i la Unió Europea”.

El Pontífex el recorda com “un creient animat per l’esperança i la caritat, un periodista competent i un home estimat de les institucions que, de manera serena i respectuosa, en les responsabilitats públiques que va ocupar, va fer tot el possible pel bé comú amb rectitud i compromís generós, promovent amb lucidesa i passió una visió solidària de la comunitat europea, i dedicant-se amb especial cura als darrers”.

En el discurs inaugural de la presidència del Parlament Europeu, Sassoli va parlar de la importància de la lluita contra el canvi climàtic, la necessitat d’una política més propera als ciutadans i les seves necessitats, de la urgència de la democràcia parlamentària i de promoure els valors europeus dins i fora de la UE.

Hi havia molts punts de contacte entre l’acció política de Sassoli i les recomanacions que el Papa ha fet sovint a Europa. El 17 de desembre, amb motiu de l’aniversari de Francesc, va expressar els seus bons desitjos als micròfons de Ràdio Vaticana, parlant del seu pontificat com un “magisteri que parla al món”.

Una Europa acollidora per als migrants, un instrument de defensa dels més febles i els que passen dificultats van ser les perspectives que va reiterar el juny passat després de la seva trobada amb el Papa. A través de Vatican News també havia fet seva la crida de Francesc per a la distribució de vacunes als països més pobres.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET