Les protestes han provocat més d'un centenar de morts.
ESGLÉSIA MÓN 
Els catòlics del Kazakhstan preguen per la pau
Les comunitats segueixen els esdeveniments amb preocupació
AICA 12/01/2022

Mentre es viuen dies complicats al Kazakhstan, les petites comunitats cristianes segueixen l’evolució de la situació amb preocupació però sense problemes particulars.

“Els catòlics al Kazakhstan estan segurs gràcies a Déu”, ha explicat el bisbe auxiliar d’Astana, Mons. Athanasius Schneider, davant la complicada situació política i social del país, en el qual almenys 164 persones han mort en enfrontaments violents de les protestes contra el govern.

“A les nostres esglésies continuem celebrant la missa, fent adoració eucarística i pregant particularment per la pau al nostre país i per l’harmonia en la vida social, que el poble del Kazakhstan desitja”, explica el prelat en el seu compte de Twitter.

De la seva banda, el pare Guido Trezzani, missioner italià que fa molts anys que és al país i que dirigeix Càritas d’Almaty, ha confirmat a AsiaNews que “és evident que rere la revolta hi ha un pla molt ben definit, amb molts estrangers”. Amb tot, el P. Guido comenta que “seguim celebrant totes les misses, tot i que molts es queden a casa per por”.

El bisbe de Karaganda, Mons. Adelio Dell’Oro, ha assegurat que excepte per Almaty i altres poques ciutats, la situació és de tranquil·litat relativa: “Preguem perquè els problemes es resolguin pacíficament, perquè la violència i les revolucions mai no han creat una nova societat i un món nou.”

Mons. Dell’Oro també ha fet una petició: “Vostès també poden pregar perquè els problemes es resolguin a través d’un veritable diàleg pel bé comú, en pau i justícia.” En aquest sentit, ha agraït al papa Francesc que “pregui pel nostre poble en un moment tan delicat”.

El diumenge 9 de gener el Pontífex va expressar en l’Àngelus el desig “que el poble del Kazakhstan retrobi l’harmonia social el més aviat possible mitjançant la recerca del diàleg, la justícia i el bé comú”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET