L’obra pictòrica Crist de la crida, del pintor i sacerdot murcià Leandro Fernández, acompanyarà més de 10.000 pelegrins en la Peregrinació Europea de Joves a Santiago de Compostel·la, des de la capella del Pòrtic de la Vocació, ubicat a Sant Martí Pinari.

Es tracta d’una aposta de la pastoral de joventut d’Espanya per oferir un espai de discerniment vocacional i del camí cristià en clau de crida.

“Aquesta obra es compon de tres elements que, en el seu conjunt, descriuen la bellesa de la vocació de tot cristià a ser un Crist en la terra”

Leandro Fernández, amb el seu quadre per a la Peregrinació Europea de Joves.

D’una banda, predomina la imatge de Jesús ressuscitat, que ensenya les nafres de la passió. Al centre, el Sagrat Cor coronat d’espines i envoltat per un cercle que representa l’Eucaristia, el pa consagrat, cimera del misteri de la fe.

La imatge de Crist s’emmarca en la riba del mar de Galilea (que es perfila a la part interior del quadre a través dels tons blavosos i groguencs), on van transcórrer alguns dels esdeveniments més importants de la vida de Jesús: la crida dels deixebles, els seus ensenyaments o alguns dels seus miracles.

Per a Leandro Fernández, el quadre constitueix “una invitació a tornar als orígens de l’Evangeli per sortir a l’encontre de Crist que ve a la nostra vida” a través d’aquesta imatge d’un Jesús ressuscitat que, mostrant les nafres de la Passió des de la riba del mar de Galilea, estén els braços en actitud d’acollida per “convidar-nos a la confiança, al seguiment; perquè la nostra vida es transformi i puguem ser pescadors d’homes”.

El Crist de la crida es divideix en dos panells que, un cop units, formen un quadre de 1,20 metres fent servir una tècnica mixta que ha barrejat diferents tipus de pintures: llapis, aquarel·les, retoladors, pa d’or, oli, acrílic i esprai.

LEANDRO FERNÁNDEZ

“Volia aconseguir un quadre molt lliure, que ens servís per entrar en pregària; no com una finalitat, sinó com un mitjà per apropar-nos a l’amor de Crist mitjançant la contemplació”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!