Catalunya Cristiana, quasi 40 anys amb tuCatalunya Cristiana és un setmanari popular d’informació i de cultura religiosa, editat en català i castellà, fundat el 1979. Té un tiratge de 6.000 exemplars setmanals i la seva difusió inclou preferentment l’àmbit català i espanyol tot i que també arriba arreu del món a través dels missioners.

Història
Catalunya Cristiana va néixer gràcies a la iniciativa de dos sacerdots molt actius: Mons. Joan Jarque i Mn. Francesc Malgosa. El seu objectiu era fer una publicació sobre l’actualitat religiosa a Catalunya centrada, principalment, en l’Església catòlica, amb articles d’opinió. Des del primer moment va tenir una doble edició en català i en castellà. Un dels impulsors del setmanari des de primera hora va ser el bisbe Joan Carrera que va escriure a Catalunya Cristiana durant molts anys. Fins que va morir es va encarregar de la columna Ara mateix que apareixia a la contraportada cada setmana. Al llarg de la seva història Catalunya Cristiana ha tingut diversos directors després de l’etapa de Mons. Jarque: Mn. Manuel Valls, la senyora Núria Oriol i Mn. R.Octavi Sánchez. Des de l’any 2008 el director és Mn. Jaume Aymar. A partir de l’any 2009 Catalunya Cristiana comparteix redacció amb Ràdio Estel.

Etapa actual
Des de l’any 2009, amb motiu del 30è aniversari, Catalunya Cristiana va presentar un nou disseny i va emprendre una nova etapa en la seva llarga història. Ampliar el nombre de col·laboradors (Mons. Sebastià Taltavull, el Dr. Francesc Torralba, el P. Hilari Raguer, sor Lucía Caram, la Sra. Montserrat Esteve…) i tractar els temes socials amb un compromís més ferm ha estat un dels objectius d’aquesta nova etapa. També cal destacar la voluntat d’afavorir la formació d’un laïcat compromès. En aquest sentit, s’han posat en marxa dos suplements: el CatcristEstiu, per als mesos de juliol i agost; i el CatcristRecursos, un suplement de formació bíblica, catequètica i litúrgica. La presència de Catalunya Cristiana a les noves xarxes socials com Facebook i Twitter, així com la possibilitat de consultar l’edició setmanal en versió digital són algunes de les millores pel que fa a les noves tecnologies. A la nova web del setmanari també es poden consultar de forma lliure i gratuïta 39 anys d’informació d'Església a través de les pàgines de Catalunya Cristiana.

El 21 de gener de 2018 el setmanari va arribar al número 2000. Amb aquest motiu, el Papa Francesc va adreçar a tot l’equip un missatge personal en el que deia: “Els demano que segueixin treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’evangeli, única missió de l’Església.” El director va poder-li agrair personalment i lliurar-li en mà dos exemplars l’un en català i l’altra en castellà. El dia 28 es va celebrar una eucaristia d’acció de gràcies a la Catedral de Barcelona, concelebrada, presidida pel Cardenal Joan Josep Omella, i concelebrada entre d’altres per l’Arquebisbe de Tarragona i l’Abat de Montserrat. S’està treballant en un nou disseny.

Equip de Catalunya Cristiana
Direcció - Jaume Aymar (Barcelona, 1957) Entre altres responsabilitats i càrrecs ha estat delegat de Mitjans de Comunicació de l’arquebisbat de Barcelona, entre els anys 1994 i 1997, així com delegat diocesà d’Apostolat Seglar i professor de la Facultat de Filosofia i de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Actualment és el rector de la parròquia de Santa Maria de Badalona, Degà de Filosofia de la URL, càrrec que ja va ocupar de 1998 a 2005, així com director de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel

Cap de Redacció – Carme Munté

Departament de Redacció
Redactors/es Roma Maria Jané, Rosa Peraire, Miquel àngel Codina, Eduard Brufau, Joan Andreu Parra
Lingüista Montserrat Pibernat
Arxiu i fotografia Eulàlia Grande
Edició i compaginació Carlos Aguado

Departament d’Administració
Comptabilitat – Isabel Giralt
Subscripcions – Janet Duatis

Departament de Publicitat
Comercial – Carme Planàs

Departament d’Internet
Coordinador – Xavier Aguilar


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET