En el tercer dia de la visita apostòlica a la República Democràtica del Congo el Papa ha mantingut una trobada amb els joves i els catequistes de l’Església local a l’Estadi dels Màrtirs de Kinshasa, i els ha agraït les mostres d’estimació i les danses.

En el seu discurs els ha convidat a mirar-se les mans i a reflexionar sobre com cada dit representa un ingredient per al futur.

En primer lloc, ha destacat que cap mà és igual a la dels altres, així com cada persona és un tresor únic i irrepetible. Alhora, cadascú ha de triar si tanca la mà o l’obre en ofrena a Déu i als altres.

Pel que fa al dit polze, ha dit el Papa, “simbolitza la pregària, que proporciona la força motriu de la nostra vida”.

“Hem de parlar amb Jesús com amb el nostre millor amic, confiar-li les nostres pors i explicar-li els secrets més profunds de la teva vida”

Segons el Pontífex, Déu estima aquest tipus de pregària “viva, concreta i sincera” i “li permet intervenir, entrar en la teva vida quotidiana de manera especial”.

En relació amb el dit índex, ha explicat que representa la comunitat i per això ha instat els joves a no aïllar-se, sinó abraçar els qui els envolten que semblen sols o que pateixen.

El Papa ha ofert els exemples negatius com el consum de drogues o la bruixeria, que fan que l’addicte se senti totpoderós, però que en realitat acaba privant la persona de tot el que estima.

També ha alertat sobre les xarxes socials, que poden desorientar qui hi passa massa temps.

Un altre ingredient per construir un futur millor i que proporciona un antídot contra “el càncer de la corrupció” és l’honestedat, ha explicat.

El dit anular, ha continuat Francesc, és el símbol del “perdó” i ha subratllat que tots els béns de la nostra vida impliquen “feblesa, cansament i penalitats”.

“Perdonar significa poder començar novament. Perdonar no significa oblidar el passat, significa negar-se a repetir-lo”

El dit petit representa el “servei” i la petitesa, “la nostra decisió de tornar-nos petits, és el que atreu Déu”.

Finalment el Papa ha instat els joves catòlics congolesos a treballar per un futur millor en  la seva nació, reflexionant freqüentment sobre la pregària, la comunitat, l’honestedat, el perdó i el servei.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!