El Misteri de la Selva ha tornat des de fa unes setmanes als seus assajos i ho ha fet a la recerca de la normalitat, perduda durant els dos darrers anys a causa de la pandèmia. La peça assumpcionista més antiga d’Europa vol recuperar la seva essència tradicional i treballa amb la vista posada en dues representacions sense restriccions i sense les mascaretes que van marcar el cicle de representacions del 2021.
La posada en escena es prepara amb les pautes convencionals, tot i que es conserven algunes mesures de seguretat utilitzades l’any passat, com ara els assajos amb distàncies de seguretat. Malgrat aquest fet, l’objectiu és afrontar el 42è cicle de representacions amb total normalitat i sense les restriccions d’aforament del 2021.
“Es tracta de la peça teatral més antiga que es conserva en català”
Més d’un centenar d’actrius i actors treballen en grups des de principis d’estiu per tornar a donar vida a la peça teatral més antiga que es conserva en català i de forma íntegra. Enguany no s’ha incorporat cap novetat en els papers principals, però sí que s’han afegit algunes veus joves que han permès renovar el cor principal i que debutaran en la interpretació del Misteri de la Selva els propers 14 i 15 d’agost.
L’església de Sant Andreu Apòstol de la Selva acollirà les dues posades en escena habituals (dia 14 d’agost, a les 22.00, i l’endemà, dia 15, a les 20.00). Es recomana fer la reserva de localitats amb antelació a través del correu electrònic elmisteri.selva@gmail.com o del whatsapp 636 541 532.
Escrit en llengua catalana a finals del segle XIV, el Misteri de la Selva és una joia del teatre medieval, a més de ser el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català. Va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular l’any 1994.