Lectura primera Ez 18,1-10.13b.30-32

Judicaré cadascú segons el seu comportament

Lectura de la profecia d’Ezequiel:

El Senyor em va fer sentir la seva paraula i em digué: «Com és que en el país d’Israel aneu dient aquest proverbi: “Els pares van menjar raïms agres, i ara als fills els fan mal les dents?” Juro per la meva vida, diu l’oracle del Senyor, que a Israel ningú no dirà mai més aquest proverbi. La vida de tothom és meva, tant la dels pares com la dels fills. Aquell qui peca morirà, però ningú més.

L’home just compleix els seus deures i obra bé, no menja víctimes ofertes en els santuaris de les muntanyes, ni aixeca els ulls per pregar als ídols que adora el poble d’Israel, no deshonra la dona d’un altre, ni s’uneix a la seva els dies que prohibeix la Llei, no oprimeix ningú, no es queda les penyores dels deutors ni s’apodera dels béns dels altres. Parteix el seu pa amb el qui passa fam i dona vestit al qui no en té, no presta amb usura ni cobra interessos, no pren part en la maldat i dona sentència justa als qui estan en litigi, segueix sempre els meus decrets, observa els meus preceptes i els compleix fidelment. Aquest home, just de debò, segur que viurà, diu l’oracle del Senyor. Però si té un fill violent i sanguinari, o que comet alguna d’aquelles culpes, el fill no viurà pas: morirà perquè ha comès aquelles coses detestables i serà responsable de la seva pròpia mort.

Per això, poble d’Israel, sapigueu que jo judicaré cadascú segons el seu comportament, diu l’oracle del Senyor. Convertiu-vos, no sigueu més infidels, si voleu que les vostres culpes no us facin caure. Desfeu-vos de totes les vostres infidelitats, renoveu el vostre cor i el vostre esperit. No vulgueu morir, poble d’Israel! Jo no desitjo la mort de ningú, diu l’oracle del Senyor. Convertiu-vos i salveu la vida.»

Salm responsorial 50

Déu meu, creeu en mi un cor ben pur,

feu renéixer en mi un esperit ferm.

No em llanceu de la vostra presència,

ni em prengueu el vostre esperit sant.

R. Déu meu, creeu en mi un cor ben pur.

Torneu-me el goig de la vostra salvació,

que em sostingui un esperit magnànim.

Ensenyaré els vostres camins als pecadors,

i tornaran els qui us han abandonat. R.

Les víctimes no us satisfan,

si us oferia un holocaust, no me’l voldríeu.

La víctima que us ofereixo és un cor penedit;

un esperit que es penedeix,

vós, Déu meu, no el menyspreeu. R.

Al·leluia Cf. Mt 11,25

Us enaltim, Pare, Senyor del cel i de la terra,

perquè heu revelat als senzills els misteris del Regne.

Evangeli Mt 19,13-15

No exclogueu els nens.

El Regne del cel és dels qui són com ells

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu:

En aquell temps, portaren a Jesús uns nens perquè els imposés les mans i pregués per ells, però els deixebles renyaven els qui els havien portat. Jesús digué: «Deixeu venir els nens, no els exclogueu, el Regne del cel és dels qui són com ells.» Després els imposà les mans i se n’anà.