Després d’una reunió amb el papa Francesc, el ministre de Relacions Exteriors del Perú, César Landa, ha anunciat un acord per a la repatriació al Perú de tres mòmies pertanyents a la cultura prehispànica.

Les peces pertanyen al Museu Etnològic Anima Mundi, una secció dels Museus Vaticans en la qual es conserven milers de restes prehistòriques d’arreu del món.

Segons un comunicat dels Museus Vaticans, les mòmies seran investigades per determinar-ne el període d’origen.

De la seva banda, el ministre Landa ha dit que aquest acte valora el sentiment compartit que, més que objectes, són éssers humans que han de ser posats en valor en el lloc del qual provenen.

Les restes de les mòmies van ser cedides per a l’Exposició Universal del 1925 i van romandre conservats als Museus Vaticans

En el discurs durant la cerimònia de repatriació als Museus Vaticans, el president de la Governació vaticana, el cardenal Fernando Vergéz, ha recordat que “el Perú va participar en aquest esdeveniment del 1925, enviant al Vaticà moltes obres representatives de les nombroses cultures i civilitzacions que han constituït i que, en molts casos, encara constitueixen la seva més que mil·lenària història del país”.

El compromís assumit pels Museus Vaticans, ha comentat, és un indici de la importància “que donem a la qüestió de la repatriació i el respecte a la identitat de cada poble i cultura”.

També ha subratllat que aquesta cura “ha estat garantida amb el respecte degut als difunts: les tres mòmies mai no van ser exposades al públic i, només ara, amb motiu d’aquesta cerimònia, hem decidit fer-les visibles, per primer i últim cop”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!