El papa Francesc ha advertit que el món viu un moment “particularment dramàtic” després que Europa revisqui els episodis foscos del segle XX, com van ser les dues guerres mundials, arran del conflicte a Ucraïna.

PAPA FRANCESC

“Enguany la nostra pregària ha esdevingut crit, perquè avui la pau és greument violada, ferida, trepitjada”

En aquests termes s’ha expressat el Pontífex durant la cerimònia final al Colosseu romà de la Trobada de Pregària per la Pau al costat de representants de les grans religions mundials que promou la Comunitat de Sant’Egidio.

Francesc ha posat en relleu el fet que moltes religions del món són humiliades per la violència, de la qual no se salven ni nens ni ancians. Per això, ha demanat que el crit de la pau no sigui silenciat “per l’odi que creix mentre lluiten entre si”.

El Papa ha assegurat que la invocació de la pau no pot ser reprimida perquè “sorgeix del cor de les mares, està escrita en rostres de refugiats, famílies que fugen, ferits o moribunds. I aquest crit silenciós puja fins al cel. No coneix fórmules màgiques per sortir dels conflictes, però té el sacrosant dret de demanar la pau en nom dels patiments suportats i mereix ser escoltada”.

El Pontífex també ha argumentat que cada conflicte bèl·lic deixa un món pitjor que el es va trobar, i l’ha qualificat de “fracàs de la política i la humanitat”.

PAPA FRANCESC

“Està passant el que temíem i que mai no vam voler escoltar: l’amenaça de les armes atòmiques”

Davant d’aquest escenari fosc, Francesc ha recordat que el pla de Déu és “el projecte de pau i no d’infortuni”, on es fonamenta l’esperança dels pobres: “La pau és el seu regal i ho invoquem d’Ell. Però aquest do ha de ser acollit i conreat per nosaltres, homes i dones, especialment de nosaltres els creients.”

Per això, ha demanat que no ens deixem contagiar per la lògica perversa de la guerra: “No caiguem en la trampa de l’odi a l’enemic. Posem la pau al centre, com a objectiu central de la nostra acció personal, social i política a tots els nivells.”

En el discurs, el Bisbe de Roma ha fet referència a la crida de Joan XXIII davant la crisi internacional del 1962, on suplicava als governants que no restessin sords al crit de la humanitat i demanava promoure i afavorir el diàleg en tot moment.

Seixanta anys després d’aquelles paraules de Joan XXIII, Francesc ha fet el seu missatge i ha demanat que les religions no siguin emprades com a armes de guerra.

PAPA FRANCESC

“Només la pau és santa i ningú no fa servir el nom de Déu per beneir el terror i la violència. No et resignis! Els pobles desitgen la pau”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!