El secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, ha demanat que s’adoptin enfocaments integrals per afrontar la “crisi socioecològica”. Ho ha dit en la seva intervenció a la COP27 que es du a terme a Sharm al-Sheikh a Egipte, la primera en la qual la Santa Seu participa com a estat.
Segons el purpurat, ara és el moment d’abordar seriosament els quatre pilars dels Acords de París: migració, adaptació, finançament i pèrdues i danys. Pilars que, destaca, són “una qüestió d’equitat i justícia”.
El cardenal Parolin s’ha fet ressò del desig del Papa expressat a Bahrain: que la COP27 sigui un pas endavant per a “opcions concretes i amb visió de futur, preses pensant en les generacions més joves abans no sigui massa tard i es comprometi el seu futur”.
En el seu discurs ha subratllat que el moment actual és propici per a la “conversió individual i col·lectiva i per a decisions concretes que ja no es poden posposar”.
“Tenim el deure moral de prendre mesures concretes per prevenir i respondre als impactes humanitaris cada vegada més freqüents i greus causats pel canvi climàtic”
En aquest sentit, ha insistit en el fenomen dels migrants desplaçats i ha denunciat el risc que hi ha de “soscavar la seguretat mundial, exacerbar la inseguretat alimentària, posar en perill el multilateralisme i eclipsar els nostres esforços aquí a Sharm al-Sheikh”.
Així, ha alertat igualment que els països estructurats en blocs aïllats i insostenibles “no ajuden a la causa que continua sent planetària”. Per això, ha convidat a posar en joc la solidaritat internacional i intergeneracional.
“Hem de ser responsables, valents i amb visió de futur no només per a nosaltres, sinó també per als nostres fills”
També ha recordat l’anunci del Papa el 2020 que la Santa Seu es comprometria a assolir l’objectiu de zero emissions el 2050, intensificant els esforços per millorar la gestió ambiental i promovent l’educació en ecologia integral.