Des d’Arrels Fundació s’ha posat en marxa un nou equipament que vol allotjar i acollir persones que viuen al carrer i que, malgrat haver passat per altres recursos, no han trobat allò que necessitaven. Es diu Llars Tere Villagrasa. Acull en un mateix edifici deu llars individuals i, a mitjà termini, obrirà un Pis Zero, on una desena de persones podran passar-hi la nit. L’equipament està al barri barceloní del Poblenou i vol comptar amb la complicitat veïnal.

Quan una persona deixa de viure al carrer necessita un lloc digne, acollidor i estable on estar-s’hi; un espai que li permeti recuperar-se de la vida al ras i millorar la seva situació. Es tracta d’un edifici que durant l’últim any s’ha rehabilitat per garantir l’allotjament permanent i individual a deu persones i per oferir deu places nocturnes en un espai compartit. Les persones que faran ús de les Llars Tere Villagrasa són persones amb una llarga trajectòria de sensellarisme i que, fins a la data, no han trobat un lloc definitiu on estar a causa de la complexitat de la seva situació i a causa també de la manca de recursos que s’adaptin a elles.

L’equipament Llars Tere Villagrasa porta aquest nom en homenatge a Teresa Villagrasa, dona que durant dècades va regentar a Barcelona la pensió Tere i que va oferir una llar a persones que havien viscut al carrer i a les quals s’acompanyava des d’Arrels. El fet de posar el seu nom al nou equipament pretén posar en relleu la importància del compromís ciutadà en l’acompanyament a les persones que viuen al carrer i donar les gràcies a totes les persones que s’hi impliquen.

L’equipament Llars Tere Villagrasa s’estructura en dos espais diferenciats

L’equipament Llars Tere Villagrasa vol donar resposta a aquestes situacions amb dos espais diferenciats.

Deu llars individuals que es reparteixen en les cinc plantes de l’edifici i que preveuen començar a acollir les persones residents en uns dies. Es tracta de llars petites i equipades perquè les persones que hi visquin se sentin acollides, i amb un espai de cuina i rentadora compartit a cada planta. L’objectiu és garantir l’allotjament estable a deu persones i aprofitar el fet de conviure en una mateixa escala de veïns i veïnes per promoure l’ajuda mútua entre elles.

Un recurs nocturn de baixa exigència, ubicat a la planta baixa de l’edifici, i que preveiem posar en marxa més endavant. Es tracta d’un Pis Zero que obrirà cada nit de l’any per oferir protecció a deu persones. Les persones que facin ús del recurs podran entrar durant tota la nit, accedir amb les seves pertinences i també amb el seu animal de companyia, si en tenen. El Pis Zero té un pati on compartir converses i establir vincles amb les persones i dos espais diferenciats on fer-hi nit; un d’aquests espais serà específic per a dones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!