La Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina comparteix l’alegria per l’anunci de la celebració eucarística que presidirà el papa Francesc amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Guadalupe, emperadriu d’Amèrica i patrona de les Filipines.

Serà dilluns 12 de desembre, a les 18.00, a la basílica de Sant Pere de Roma. La missa anirà precedida pel res del rosari, a partir de les 17.30.

La celebració estarà acompanyada pels càntics en els quals s’alternaran el cor de la Capella Sixtina amb el cor dels Col·legis Pius Llatí Americà i Mexicà.

“Hi són especialment convidats tots els residents dels països del continent americà que viuen a Itàlia, així com qui hi sigui aquell dia com a turista o pelegrí”

Als nou anys del cinquè centenari d’aquest esdeveniment, els catòlics d’arreu del continent americà són convocats a redescobrir el significat profund de la presència de Jesucrist a través de Maria a Amèrica.

La Mare de Déu de Guadalupe suposa un exemple extraordinari d’evangelització inculturada, que convida a valorar les advocacions marianes que interpel·len cadascuna de les diferents nacions.

Així mateix, Santa Maria de Guadalupe, en el seu diàleg amb sant Joan Diego, convida a apreciar amb nova força la bellesa i dignitat de la presència profètica de la dona, el necessari protagonisme laical, l’opció pels pobres, la sinodalitat com a dimensió dinàmica de la comunió, i l’orientació radical de tota la vida cap a Jesucrist, amb la finalitat de fer de les famílies, dels països i de tot el continent americà una “caseta sagrada” en la qual es pugui anunciar amb llibertat plena la fe en Déu.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!