El papa Francesc ha demanat aquest matí una pregària especial per Benet XVI, que “està molt malalt“, segons les seves paraules. Al final de l’audiència general d’avui, el Pontífex ha fet una crida a pregar pel seu predecessor “perquè Déu el consoli i el sostingui, fins al final, en aquest testimoniatge d’amor a l’Església“.

El Sant Pare ha destacat que Benet XVI “està sostenint l’Església en silenci“. Aquestes paraules de Francesc apunten cap a un delicat estat de salut del seu predecessor, que podria haver empitjorat en aquestes últimes hores. Fins ara el Vaticà es limitava a dir que el Papa emèrit tenia una salut molt feble per la seva edat.

Recordem que, el 16 d’abril passat, Joseph Ratzinger va complir 95 anys. Des del 2013, poc després de la seva renúncia, viu al monestir Mater Ecclesiae, als Jardins Vaticans. En tot aquest període, Benet XVI és assistit per les consagrades de l’Associació Memores Domini i el seu secretari personal, Georg Gänswein, que sempre ha parlat, referint-se a Ratzinger, d’una vida dedicada a la pregària, la música, l’estudi i la lectura.

En resposta a la demanda dels periodistes, el director de la Sala Stampa de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha confirmat “que en les últimes hores hi ha hagut un agreujament en les condicions de salut del Papa a causa de l’avançada edat. La situació per ara està sota control, amb un seguiment constant per part dels metges”. Bruni també ha explicat que, al final de l’audiència general, el papa Francesc ha visitat Benet XVI al monestir Mater Ecclesiae.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!