La carrera solidària Corre per una Causa, organitzada per les ONG Entrecultures i Alboan, comença a prendre impuls en aquestes primeres setmanes del 2023. En la seva 12a edició, el circuit solidari de carreres més gran de tot Espanya se celebrarà a catorze ciutats de la geografia espanyola durant els propers mesos; Madrid, Cadis i Logronyo són les primeres ciutats on s’iniciarà.
Corre per una Causa se celebrarà també de manera presencial a Lleó, Sevilla, Úbeda, Màlaga, Barcelona, Valladolid, A Coruña, Saragossa, Vitòria, Bilbao i Pamplona, amb l’opció d’inscriure’s també en la modalitat virtual i participar en qualsevol moment, independentment del lloc de residència.
Les inscripcions es troben obertes a la web www.correporunacausa.org i compten amb diferents modalitats per a tots els públics. D’aquesta manera podem trobar per a joves i adults des de les ja tradicionals carreres de 5 i 10 quilòmetres, fins a carreres de 5 quilòmetres marxa. Per als més petits també hi ha carreres infantils de diferents distàncies. Tot això per passar un agradable moment en família, fent esport a l’aire lliure i en contacte amb la natura.
A més d’aquestes modalitats, Entrecultures també ofereix la possibilitat de regalar un dorsal a una altra persona per donar suport als seus projectes de cooperació, així com fer una donació o comprar la samarreta de la carrera. Igualment, Corre per una Causa compta amb una aplicació oficial disponible per a iOS i Android, amb la qual es podrà entrenar per a la carrera, a més d’accedir a informació actualitzada, a la galeria d’imatges i a l’opció de cronometrar el temps durant la carrera virtual. Una carrera que enguany té el patrocini de Caixabank, Deloitte, Liferay i Mapfre.
L’objectiu és defensar el dret a l’educació dels infants que viuen en situació de refugi o desplaçament forçós
L’objectiu de la XII edició de Corre per una Causa és defensar el dret a l’educació dels infants que viuen en situació de refugi o desplaçament forçós. Els fons recaptats amb les carreres aniran destinats a projectes que contribueixen a garantir a l’alumnat un espai segur en què poder jugar, formar-se i créixer lluny de la violència. Quelcom essencial en un món amb prop de 420 milions d’infants afectats per les guerres i els conflictes armats.
De la mà del Servei Jesuïta a Refugiats, la seva organització aliada en el terreny, Entrecultures i Alboan treballen a països com ara República Centreafricana, R. D. del Congo, Ucraïna, el Líban, Tanzània o Colòmbia. Països que compten amb una realitat complexa on l’escola ofereix a nens, nenes i joves eines per protegir-se, atenció psicosocial per superar els traumes ocasionats per la guerra, alimentació diària i un espai de convivència, de seguretat i de pau per a les seves vides.