“Sens dubte, és imprescindible una consciència crítica capaç de parar i aturar-se en el bucle; per poc que uns ho facin el malestar pot fer-se més visible, és llavors quan pot esdevenir un contagi i potser d’aquí afavorir un canvi. Només cal una conversa, una escolta pausada, un aturar-se per advertir aquest bucle invisible, un temps compartit amb un altre ésser humà que ens adverteix d’un mal comú.” La cita prové del llibre El bucle invisible (Ediciones Nobel, 2022), de Remedios Zafra.

La filòsofa i investigadora del CSIC es refereix a l’enorme perjudici que significa viure hiperconnectats, sobreexposats a internet, subjectes a ritmes vertiginosos i obeint, sovint de manera inconscient, els algoritmes que gairebé sempre responen a interessos econòmics. L’objecte en disputa en la societat de la informació és la nostra atenció, un bé escàs, i al voltant del qual s’ha construït l’anomenada economia de l’atenció.

“Tot indica que estem depassant el límit humà d’una cosa humana, que és la tecnologia”, manifesta Elías González Gómez, filòsof i escriptor mexicà.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!