En la nit lluminosa de Pasqua, l’Església prega en silenci i escolta. La notícia de la resurrecció del Senyor ve precedida d’una vetlla entorn de la Paraula de Déu. La pregària obre el cor perquè la renovació interior trobi ara el seu moment culminant i puguem néixer de nou en el seguiment i adhesió a Jesucrist. Amb la dignitat de fills i filles de Déu pel baptisme, som una comunitat d’homes i dones renovada per l’acció de l’Esperit Sant, gràcies a la mort i resurrecció del Senyor. Vivim amb joia la renovació d’aquell primer “sí” pronunciat en el baptisme.

La vida, com a itinerari de conversió vers Aquell que és font de misericòrdia, ara se’ns obre a viure de la confiança i de fer el bé. Això és possible per l’acció de Déu en el nostre interior, que ens transforma a imatge i semblança del seu Fill Jesús i projecta aquesta transformació sobre la societat humana amb la invitació d’“emprendre una vida nova” (Rm 6,4). Això també val per a totes les persones de bona voluntat, en el cor de les quals actua de manera invisible la gràcia. Ho diu Jesús: “Jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir” (Jn 10,10).

Aquesta és la vida que en la Pasqua es fa Bona Notícia per a tots, i, com a conseqüència, ens convoca perquè siguem presents en la societat amb una nova forma de ser, d’acollir, de pensar, de parlar, d’anunciar la persona i el missatge de Jesús, amb l’atractiu del qui estima com Ell, present en el cor de la vida, de les persones i dels pobles, en el cor de la realitat humana, que és on vol ser descobert, vist i acollit. El missatge pasqual és molt clar: “Alegreu-vos! No tingueu por!” Crist Ressuscitat es fa present i ens acompanya. Al·leluia!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!