En iniciar el seu Pontificat, l’any 2013, el part de l’exhortació apostòlica Evangelii gaudium (EG) no va ser gens fàcil. El papa Francesc sabia molt bé quines eren les necessitats de l’Església aleshores i com hauria de respondre al repte que l’esperava.

Aleshores va escriure: “No ignoro que avui els documents no desperten el mateix interès que en altres èpoques, i són ràpidament oblidats. No obstant això, destaco que el que tractaré d’expressar aquí té un sentit programàtic i conseqüències importants.
»Espero que totes les comunitats procurin posar els mitjans necessaris per avançar en el camí d’una conversió pastoral i missionera, que no pot deixar les coses com estan. Ja no ens serveix una “simple administració”. Hem de constituir en totes les regions de la terra un “estat permanent de missió”” (EG, 25)

“La parròquia és una comunitat de fidels que comparteixen la fe en Crist Jesús i participen en la missió evangelitzadora”, remarca Francesc Riu, missioner de la Misericòrdia i vicari parroquial.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!