Marco Rupnik

Marko Ivan Rupnik ha estat expulsat de la Companyia de Jesús. Així ho ha confirmat el delegat de les Cases Internacionals de Roma, Johan Verschueren, S.J, a través d’un comunicat en què explica que aquesta mesura s’ha pres d’acord amb el Dret Canònic.

La decisió arriba després que l’artista eslovè ja fos sancionat amb la prohibició de confessar ni dirigir exercicis espirituals, per presumptes acusacions d’abusos a dones.

Finalment, el P. General dels jesuïtes ha decidit expulsar-lo de la Companyia, segons ha reconegut, “degut a l’obstinada negativa de Rupnik a observar el vot d’obediència”. Com es pot llegir al comunicat, el febrer del 2023 es van rebre nombroses denúncies per fets que havien tingut lloc durant més de 30 anys en relació amb Rupnik. A partir d’aquest moment, es va considerar que el grau de credibilitat de les denúncies i els testimonis era molt elevat, i van demanar a l’artista eslovè de canviar de comunitat i acceptar una nova missió dins els jesuïtes.

Davant la reiterada negativa de Marko Rupnik a obeir aquest mandat, s’ha decidit que no podia continuar dins la Companyia.

A partir d’aquest  14 de juny, l’artista eslovè té 30 dies per apel·lar la decisió, durant els quals no es farà cap declaració més al respecte fins que la renúncia de Rupnik sigui definitiva.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!