Missa enviament JMJ

Diumenge 9 de juliol, més de 2.000 joves de l’arxidiòcesi de Barcelona s’han aplegat a la basílica de la Sagrada Família per assistir a la missa d’enviament per a la Jornada Mundial de la Joventut, que comença l’1 d’agost a la ciutat de Lisboa. L’eucaristia ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, acompanyat pels bisbes auxiliars Xavier Vilanova i David Abadías.

La cerimònia, de caràcter festiu, ha estat molt participada per tots els grups de joves que aniran a la JMJ, tant en els cants i les actuacions musicals, la proclamació de les lectures, com en la presentació de les ofrenes. D’altra banda, abans de començar la missa, tots els participants també han tingut l’oportunitat de visualitzar un vídeo promocional de la JMJ a la mateixa basílica, amb imatges de les JMJ dels anys anteriors, que mostren l’ambient que es trobaran els joves d’aquí a tres setmanes a la capital de Portugal. 

Durant l’homilia, el cardenal Omella s’ha dirigit als joves que aniran a la JMJ, i els ha recordat que són el present de l’Església, i els que l’han de transformar, amb l’ajuda de l’Esperit Sant:  “El Senyor us confia la missió d’evangelitzar, i us crida en aquest temps sinodal, perquè camineu junts”. Posteriorment, ha repetit la frase del Papa que va dir als joves d’arreu del món: “Us espero a Lisboa”. D’aquesta manera, Omella ha desitjat que l’experiència de la JMJ sigui per a tots una estada de fraternitat, de recuperar forces, i que els permeti sortir com a missioners. Al final de l’eucaristia, el cardenal ha donat la benedicció a tots els presents, que en els propers dies començaran el pelegrinatge cap a Lisboa. 

Èxit de participació a la JMJ

A més dels més de 2.000 participants ja confirmats que aniran a la JMJ des de la l’arxidiòcesi de Barcelona, el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) ha calculat que en total hi haurà més de 3.200 joves de totes les diòcesis amb seu a Catalunya. Tots aquests joves, alguns dels quals ja estan de camí a Lisboa, tindran l’oportunitat de participar en aquesta festa de la joventut, una expressió de l’Església universal, en la qual també assistirà el papa Francesc, que ha confirmat la seva presència. 

Des del SIJ s’ha valorat molt positivament la participació, una notícia que com expliquen, és molt “esperançadora i ha superat totes les expectatives”. En aquest sentit, Mn. Àlex Serra, delegat de Joventut de Terrassa, una diòcesi que aporta 1.050 joves, ha reconegut que aquesta xifra demostra que “el missatge del Senyor cada cop va a més, que el Senyor està canviant moltíssimes persones”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!